Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Facebook ruší jednu zo svojich najnenávidenejších funkcií: Táto vec určite vytáčala aj vás

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PALO ALTO - Facebook sa rozhodol zrušiť jednu zo svojich najkritizovanejších a najzmätočnejších funkcií. Je ňou priečinok Iné, do ktorého chodia správy od užívateľov, ktorých nemáte medzi priateľmi. Už čoskoro sa však stane tento nezmysel minulosťou.

Priečinok Iné kritizovali ľudia od začiatku. Najmä preto, že im tam chodili správy od neznámych ľudí, ktoré mohli byť veľmi užitočné, no oni si to nevšimli, pretože tento priečinok kontroloval len málokto. Onedlho sa ale stane táto funkcia minulosťou. Facebook sa ju totiž rozhodol zrušiť. Ako alternatívu ponúka nástroj s názvom Message Requests (Žiadosť o správu), ktorý sa bude komunikovať prostredníctvom Messengeru, aplikácie spadajúcej pod Facebook. V tomto prípade však nebude potrebné poznať telefónne číslo daného užívateľa.

Facebook ruší jednu zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

"Jediná vec, ktorú odteraz budete potrebovať vedieť o človeku, s ktorým chcete komunikovať, je jeho meno. Je to celkom jednoduché. Ak ste priatelia na Facebooku, ak máte na seba uložený kontakt vo svojom mobile a tieto zosynchronizované, budú vám správy od neho chodiť priamo do priečinku Doručená pošta (inbox). Ostatné správy budú zasielané ako žiadosť o správu," vysvetlil softérový inžinier sociálnej siete David Marcus. Keď užívatelia dostanú túto žiadosť, zobrazí sa im náhľad správy a človeka, ktorý ju poslal, pričom budú mať možnosť správu buď akceptovať alebo ignorovať.

 

Facebook svojou novinkou neoslovil: Rozhorčení užívatelia, kam ten svet speje!

Facebook postupne pridáva do aplikácie Messenger nové funkcie, pretože sa jej snaží vytvoriť úplne novú a samostatnú pozíciu nezávislú na stránke sociálnej siete. Miesto, kde budú ľudia môcť četovať aj nakupovať. K nim napríklad patrí funkcia virtuálneho asistenta, ktorý pomôže užívateľom sa rozhodnúť, čo si chcú kúpiť.

Viac o téme: Facebook
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu