Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Povolanie snov: Za prezidenta kandiduje aj Lucifer na FOTO, učiteľka chce Božie kráľovstvo

Archanjel Luficer
Archanjel Luficer

MANILA - Intergalaktický vesmírny veľvyslanec, muž veriaci, že je Lucifer, či policajt na dôchodku, ktorý len chce dostať svoju penziu - tí všetci sa budú uchádzať o post filipínskeho prezidenta. Podobní zvláštni kandidáti sú tradičnou súčasťou chaotickej demokracie tejto krajiny v juhovýchodnej Ázii a počas tohto týždňa, kedy sa kandidáti môžu registrovať v prezidentských voľbách v budúcom roku, sa ich objavilo hneď niekoľko desiatok, napísala agentúra AFP.

Je medzi nimi aj Allan Carreon, ktorý sa vo volebnej registračnej kancelárii objavil s titulom "Intergalaktický vesmírny veľvyslanec" napísaným na tričku - a radí voličom, aby prijímali múdre pokyny od mimozemšťanov. "Mimozemšťania mi dali odhodlanie kandidovať na prezidenta," povedal Carreon novinárom.

Jedným z jeho rivalov je fúzatý Romeo John Ygonia, ktorý však uvádza, že by sa radšej nechal titulovať "Archanjel Lucifer" - a kandiduje vraj na príkaz svojho "pána". Na otázku, kto že je tým "pánom", záhadne odpovedal: "Prebýva v mojom srdci."

Božie kráľovstvo

Ruke Božej svoju kandidatúru pripisuje tiež sedemdesiatročná učiteľka na dôchodku Marita Arillaová, ktorá chce filipínsku republiku zmeniť na "Božie kráľovstvo".

Oveľa skromnejšie ambície má policajt na dôchodku Romeo Plasquita (61). "Nehodím sa na kandidatúru na prezidenta. Nemám peniaze ani žiadnu osobnosť," povedal novinárom otvorene potom, čo sa zaregistroval. Prečo teda kandiduje? Už päť rokov vraj nedostal penziu a vládni úradníci ho ignorujú. "Teraz si ma budú musieť začať všímať, pretože kandidujem na prezidenta," dodal.

Ako uviedla agentúra Reuters, kandidatúru podalo rekordných 130 Filipíncov. Len traja z nich sú však považovaní za vážneho uchádzača o funkciu prezidenta - Mar Roxas z vládnej Liberálnej strany, opozičný vodca Jejomar Bina a nezávislá politička Grace Poeova. Víťaz nahradí terajšieho prezidenta Benigna Aquina.   

ROUND 1: FIGHT!#ArchangelLucifer #IntergalacticEarthAmbassador #Eleksyon2016 #halalan2016 #Comelec #Philippines #Pinoy #StreetFighter #VS #Versus #PhilippinePolitics #President

Posted by Mark Chester Obligado on 13. říjen 2015

...

Viac o téme: VoľbyDemokraciaFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu