Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Diktátor Kim Čong-un očami propagandy: Superman z KĽDR je najsexi mužom so záhadnou plastikou

Kim Čong-un Zobraziť galériu (2)
Kim Čong-un (Zdroj: profimedia.sk)

PCHJONGJANG - Severokórejská vládnuca dynastia Kimov sa vo svojej krajine teší takmer božskému statusu. Tomu zodpovedajú aj mnohé za vlasy pritiahnuté tvrdenia, báje a mýty, ktorými ich oficiálna ideológia opriada. Britský denník The Daily Telegraph pripravil prehľad piatich podivných "faktov" o terajšom vodcovi krajiny Kim Čong-unovi, ktoré sa objavili v rôznych médiách.

Čo sa skutočne deje v Severnej Kórei? Porušil zákaz a zverejnil tajné FOTO z krajiny duchov

"Už v troch rokoch dokázal riadiť auto"

Kim Čong-un bol zázračným dieťaťom, ktoré - ako uvádza jeho oficiálny životopis vyučovaný v miestnych školách - dokázalo už v troch rokoch riadiť automobil. A v deviatich rokoch už budúci vodca vyhrával jachtárske preteky.

"Podstúpil plastickú operáciu"

Podľa informácií, ktoré oznámil Kim Kwang-in zo severokórejského strategického strediska denníku The New York Times, chce "režim, aby ľudia videli Kim Čong-una ako reinkarnáciu Veľkého vodcu Kim Ir-sena". Preto ho údajne vykŕmili, dali mu dôkladný výcvik - a vykonali údajne aj plastické chirurgické zákroky, aby vyzeral ako jeho dedko.

Diktátor Kim Čong-un očami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Je to najsexi muž na svete"

V roku 2012 on-line denník čínskej komunistickej strany skočil na špek správe satirického servera The Onion, ktorý označil severokórejského diktátora za "najsexi muža, ktorý v súčasnosti na svete žije".

"Je závislý na syre"

V roku 2014 sa hovorilo, že za zdravotné problémy Kim Čong-una môže jeho láska k syru Ementál. Údajne si ho zamiloval v čase, keď študoval vo Švajčiarsku, a "hltá ho také množstvá, že sa nafúkol ako balón a pri chôdzi kríva", hlásili bulvárne denníky.

"Dobyl najvyššiu horu KĽDR"

V apríli 2015 Kim Čong-un vystúpal na najvyššiu severokórejskú horu Pektu. Na výstup si pritom obliekol dlhý čierny zimný kabát, oblekové nohavice a spoločenské špicaté čierne topánky - alebo sa tak aspoň objavil na fotografiách, ktoré jeho údajný výstup dokumentovali. Hora Pektu sa týči 2750 metrov nad morom.

Viac o téme: Kim Čong-un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu