Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tínedžerka (18) s nafúknutým bruchom mala byť tehotná: Je panna, bolo to niečo oveľa horšie

Riley nebude môcť mať vlastné deti Zobraziť galériu (2)
Riley nebude môcť mať vlastné deti (Zdroj: Facebook)

SAN DIEGO - Tínedžerka z Kalifornie zašla za lekárom, lebo mala už dlhší čas nafúknuté brucho. Ten jej diagnostikoval rakovinu v pokročilom štádiu, hoci si najprv myslel, že je len tehotná. Všetko je na dobrej ceste, choroba je (nateraz) preč, no dievčina prišla o možnosť mať vlastné deti.

Osemnásťročná roztlieskavačka a úspešná študentka Riley Benadová mala problémy s nafúknutým bruchom. Vyzerala, akokeby bola v piatom mesiaci tehotenstva, no nebolo to tým, že by nerozvážne sexovala alebo sa príliš prejedala. Trpela ťažkým nadúvaním a bolesťou v panve, píše dailymail.co.uk.

Tínedžerka (18) s nafúknutým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Pred pár týždňami preto zašla ku gynekológovi, ktorý vykonal tehotenský test, napriek tomu, že mu Riley povedala, že je nemožné, aby čakala dieťa, pretože je stále panna. Výsledok bol samozrejme negatívny. Skutočnú príčinu problémov odhalilo až ultrazvukové vyšetrenie. Gynekológ zistil, že pacientka má na jednom vaječníku 13-centimetrový nádor, ktorý okamžite musel preč. Taktiež mala žalúdok zaliaty prebytočnou tekutinou a zväčšené lymfatické uzliny - všetko príznaky rakoviny vaječníkov.

Tínedžerka (†18) pomaly umierala na zákernú rakovinu: Na druhý svet ju poslal krutý omyl lekárov

Bolo treba konať rýchlo. Benadová len tri dni po diagnostikovaní podstúpila operáciu, počas ktorej lekári vykonali hysterektómiu. Odstránili jej všetky postihnuté orgány - vaječníky, maternicu a dokonca aj slepé črevo. Bohužiaľ to znamená, že nikdy nebude môcť mať vlastné deti. "V mojom veku, odstránenie týchto častí tela je nielen desivé, ale priam srdcervúce. Vždy som snívala o tom, že raz budem mať vlastné deti, ale to sa bohužiaľ nikdy nestane," povedala Riley po zákroku.

Sestra a kamaráti jej na stránke GoFundMe.com založili profil, aby prostredníctvom neho pomohli vyzbierať finančné prostriedky, ktoré by aspoň sčasti pokryli náklady na zdravotnú starostlivosť.

Viac o téme: HysterektómiaRakovina vaječníkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu