Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Ako vyzerá samovražedný atentátnik IS predtým, než ide zabíjať: Plače ako malý chlapec

Jafar vzlyká krátko pred atentátom Zobraziť galériu (2)
Jafar vzlyká krátko pred atentátom (Zdroj: YouTube)

DAMASK - Video zachytáva vystrašeného bojovníka Islamského štátu, ako ho utešujú ďalší teroristi predtým, než spácha samovražedný atentát. Bojí sa, že neuspeje. "Neboj sa bratu, zvládneš to," upokojuje ho iný radikál. Nakoniec ale naberie odvahu.

Džihádista so samovražedným úmyslom bol natočený, ako srdcervúco plače predtým, než ho islamisti poslali spáchať atentát to Sýrie. Jafar al-Tayyar z Uzbekistanu je poriadne vydesený, tak ho ostatní radikáli upokojujú. Vzlykať neprestane ani po tom, ako vlezie do transportéra naplneného výbušninami, s ktorým smeruje do Assadovej bašty, mesta Fua v provincii Idlib.

VIDEO Ako vyzerá samovražedný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Jafar, brat môj, nemaj strach. Ak sa budeš báť, mysli na Alaha," radí mu ďalší militant. On len odvetí: "Len sa bojím, že neuspejem." Uspel. Vidno to aj na kamere, ktorá sa po výbuchu poriadne otriasla. Nie je známe, koľko ľudí pri atentáte zahynulo alebo bolo zranených.

 

Pomsta Islamskému štátu: Ženy hrdinky zabijú desať džihádistov denne, tí sa ich boja ako čert kríža

Komentátor videa hovorí o tom, že Jafar bol prvým džihádistickým bojovníkom z Mawarannahru, čo je termín označujúci územie centrálnej Ázie, ktorú tvorí Uzbekistan, Tadžikistan, južné Kirgizsko a juhozápadný Kazachstan. Bol členom uzbeckej frakcie Imam Bukhari Jamaar, ktorá bojuje napríklad aj po boku an-Nusry, odnože al-Kájdy. Teroristické skupiny často využívajú cudzincov na to, aby v ich mene páchali samovražedné útoky.

Viac o téme: Samovražedný atentátnikDžihádistaIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu