Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Bezhlavý vzdor mladého Čecha: Podarilo sa mu stať sa najhorším hráčom vedomostného kvízu!

Ladislav začínal so svojou taktikou nenápadne. Zobraziť galériu (2)
Ladislav začínal so svojou taktikou nenápadne. (Zdroj: YouTube/Ladisliav Zibura)

BRNO/BRATISLAVA - Meno Ladislav Zibura mnohým Slovákom nič nepovie, ale u našich západných susedov si získal takú obľubu, že sa nedávno objavil aj v Show Jana Krausa. Mladík, ktorý sa preslávil svojimi zábavnými cestovateľskými zážitkami, ktoré rozprával ľuďom v plných kinosálach, však nemá problém ani pred kamerami. Najnovšie sa postaral o rozruch vo vedomostnom kvíze Českej televízie, v ktorom sa snažil stať najhorším hráčom v histórii. A ako sa pochválil na sociálnej sieti, aj sa mu to podarilo.

AZ-kvíz je kombináciou vedomostnej súťaže so strategickou hrou, ktorá spočíva v obsadzovaní polí na hracej tabuli a v ich prepojení do súvislého reťazca, ktorý spojí tri strany trojuholníka. Ladislav sa však v tomto prípade rozhodol vyhnúť akejkoľvek logike.

"Celú dobu som volil polia, ktoré boli čo najvzdialenejšie tým už získaným ... A keď už to nebolo možné, pretože Petr dobyl polovicu pyramídy, volil som aspoň tie najzbytočnejšie (ako napríklad beznádejne zablokovanú dvojku). Cieľ bol jasný - stať sa najhorším hráčom histórie. A podarilo sa!" uviedol vo svojom profile na Facebooku ukecaný mladík z Českých Budějovic.

Zvoliť dvojku postrádalo logiku, ale aspoň bola zábava.
Zobraziť galériu (2)
Zvoliť dvojku postrádalo logiku, ale aspoň bola zábava.  (Zdroj: YouTube/Ladislav Zibura)

Ladislav v hre začínal spočiatku nenápadne a nevyzeralo to, že pôjde o recesiu, ale po tom, čo si začal voliť políčka tak, že nemal šancu spojiť strany pyramídy, bolo pravidelnému divákovi jasné, že sa vtipkár nezaprie. Treba mu však nechať, že sa snažil na vedomostné otázky aspoň správne odpovedať, hoci fanúšikov určite najviac pobavil odpoveďou na otázku, čo v českom preklade znamená slovíčko kamikadze.

Nápoveda v podobe prvých písmen správnej odpovede BV (božský vietor) dohnala Ladislava k slovám "bezhlavý vzdor", ktoré rozosmiali už aj jeho "konkurenta" Petra, s ktorým sa vopred dohodli, že ten si bude zase políčka vyberať po riadkoch. Po vypršaní stanoveného času bolo jasné, že do finále postúpi Petr, čo Ladislava nijako nerozhodilo a navyše sa im dostalo pochvaly aj od samotnej moderátorky kvízu. "Ďakujem vám obom aj za tú zaujímavú hernú taktiku," dodala na záver tejto časti hry.

Ziburova účasť v kvíze sa prejavila aj na sledovanosti relácie na internete a v archíve Českej televízie si ju pozrel rekordný počet ľudí. Fanúšikovia na sociálnej sieti aj na videoportáli YouTube píšu na jeho vystúpenie pochvalné ódy a tvrdia, že sa tak dobre na tejto súťaži už dávno nepobavili, hoci dôchodcom vraj mohol spôsobiť svojím prístupom infarktové stavy.

Viac o téme: Ladislav ZiburaAZ-kvíz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu