Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Humor zvyšuje pracovné výkony

Smiech na porade uvoľňuje stres a napätie.
Smiech na porade uvoľňuje stres a napätie.

Uvoľnená atmosféra, ľudia plní nápadov, jednoduchšia a rýchlejšia komunikácia - to všetko dokáže smiech v zamestnaní. Preto naň v pracovnom návale ani na obchodných stretnutiach nezabúdajte. Úsmevom dokážete prekonať zvýšený stres i napätie, a ak sa veľa smejete, máte podľa odborníkov väčšiu šancu vyhnúť sa nepríjemným chorobám.

Porekadlo: S úsmevom ide všetko lepšie, platí v zamestnaní, a to dvojnásobne. S humorom sa dokážete odreagovať a spríjemniť si aj každodennú rutinnú činnosť.

Prečo by ste sa mali smiať

Smiech funguje ako univerzálny životabudič. Zvyšuje imunitu, zlepšuje kondíciu, a vďaka nemu sa viete lepšie vyrovnať so stresom a záťažou. Klesá tak riziko pracovného úrazu a podľa odborníkov sú ľudia, ktorí sa často smejú, menej chorí. Pri srdečnom smiechu sa dokonca uvoľňujú svaly, hrudný kôš a pľúca, čím sa podporuje aj zažívanie. V napätej situácii smiech spomaľuje stresový hormón adrenalín a upokojuje rozbúšené srdce.

Môže naštartovať kariéru

Príjemný humor, spojený s taktom, dokáže správne rozbehnúť každú kariéru. Podľa psychológov dokonca smiech viac zbližuje, takže sa nebojte občas pri obchodných stretnutiach s klientom alebo zákazníkom zažartovať. Budete prekvapení, ako to na ľudí zaberá. Všetko je však otázkou miery a správneho načasovania.

Konflikt vyriešia vtipkári

Niektoré americké firmy si dokonca na uvoľnenie stresových situácií na poradách zamestnávajú školených rozosmievačov. V iných spoločnostiach to zase funguje tak, že si školia manažérov, ktorí vedia presne, kedy môžu na porade použiť vtipnú poznámku a zažehnať tak hroziaci konflikt. Ak teda máte v zamestnaní nejakého, aj keď neofi- ciálneho a nezaplateného vtipkára, vážte si ho. Dobrý žart alebo humorná poznámka dokážu vyriešiť dusnú atmosféru lepšie ako čokoľvek iné.

Čo robí smiech?

  • Uvoľňuje atmosféru
  • Bojuje so stresom
  • Dobíja stratenú energiu
  • Zjednodušuje komunikáciu
  • Dodáva nové nápady
  • Podporuje chuť do práce
  • Nahlásiť chybu

    Odporúčame

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Stream naživo

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Celý program

    Ďalšie zo Zoznamu