Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Selfie už aj so zvieratami

Selfie už aj so zvieratami Zobraziť galériu (10)
Selfie už aj so zvieratami (Zdroj: PR)

V týchto dňoch prebieha druhý turnus medializovaného Offline tábora, ktorý ma za cieľ otrhnúť deti od počítačov a zažiť chvíle v spoločnosti nie len ich obľúbených youtuberov, ale aj umelcov, hudobníkov a spevákov a v neposlednom rade v kolektíve kamarátov - spolu táborantov.

Organizátori zo spoločnosti LGH.international pre nich okrem 15 hodinovej zábavy s youtubermi, stretnutím s celebritami a športovými aktivitami pripravili celodenný výlet s vyhlásenou súťažou Selfie so zvieratmi.

Absolútny fenomén dnešnej doby „Selfie“ v kruhoch mladšej generácie sa tak preniesol aj do sveta zvierat. Deti si vďaka tou intenzívnejšie užívajú chvíle v zoologickej záhrade a venujú im väčšiu pozornosť.

Najideálnejším miestom pre realizáciu súťaže je najstaršia ZOO na Slovensku - Zoologická záhrada Bojnice. Bola založená v roku 1955 a s celkovou rozlohou 41 ha ponúka návštevníkom možnosť vidieť celkovo vyše 450 druhov a približne 3000 jedincov. Môžu sa tak pochváliť najväčšou kolekciou zvierat na Slovensku.

Zoo Bojnice patrí k zoologickým záhradám všeobecného typu, tj. bez vyhranenej špecializácie. V minulosti sa vyššia pozornosť venovala rysovi ostrovidovi, bežcom, jeleňom a turovitým kopytníkom. Dnes sa zoo postupne snaží zameriavať na vzácne a ohrozené druhy. Chovajú aj druhy, ktoré v prírode už nenájdete – napríklad leva berberského, pri ktorom sa im podaril aj odchov a 30.12.2014 sa narodili dve levíčatá – Ramzes a Zara. Rovnako majú napríklad aj bažanty Edwadrsove, pri tých sa zapojili do programu na ich záchranu a znovu vypustenie do voľnej prírody, pričom jedna samica odcestovala do Vietnamu (svojej domoviny).

Medzi ich najvzácnejšie zvieratá patrí mačiak Rolowayov - v desiatich zoo Európy sa ich chová len 32 jedincov! Patrí medzi 25 kriticky najohrozenejších primátov sveta! Ďalej je to bongo horský  - populácia v zoo prosperuje, je ich okolo 500, vo svojej domovine prežíva možno posledných 50 voľne žijúcich jedincov tohto poddruhu antilopy bongo. A napokon takin zlatý - hoci v čínskych zoo je častejší, vo svetových zoo je mimo dvoch japonských zoo len v 4 zoo Európy v počte 19 zvierat. V prírode ich žije približne 5000 jedincov. 

Od minulého roku majú dokonca otvorenú aj motýliu záhradu, ktorá sa teší veľkej obľube u návštevníkov, ktorá je otvorená len v lete. Všetky informácie o zoo nájdete na stránke www.zoobojnice.sk

Offline tábor sa blíži ku koncu a dnes je dostupný už len posledný tretí turnus v ULTRA LAST MINUTE cene, preto neváhajte a zaregistrujte svoje dieťa najneskôr do 21.8.2015 a doprajte mu prežiť posledný týždeň tohto ročných letných prázdnin v spoločnosti youtuberov. Viac informácii na www.offlinetabor.sk

Tábor si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.sk

-Reklamná správa-

Viac o téme: Offline tábor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu