Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO Radosť z plážovej atrakcie sa zmenila v horor: Dovolenkárom sa pri záchrane pretrhlo lano

Letná búrka ich mohla stáť život
Letná búrka ich mohla stáť život (Zdroj: Youtube/Ivan Brincat)

VALLETTA - Dvaja mladí dovolenkári sa počas letnej búrky ocitli visieť doslova na vlásku. Keď sa do bezmocných paraglajdistov oprel vietor, čakalo ich niekoľko napätých minút, počas ktorých kaskadérsky zápasili s prírodným živlom.

Nebezpečné divadlo so zatajeným dychom sledovali turisti na maltskej pláži. Desivý zážitok sa odohral 20-ročnému Britovi Anthonymu Nisbetovi a jeho 17-ročnej sestre Grace, ktorí sa ocitli vďaka búrke visieť niekoľko metrov nad zemou a vietor sa s nimi pohrával ako s loďou na rozbúrenom mori. Uviaznutých turistov sa ľudia snažili zachrániť a pritiahnuť k brehu pomocou lana, ktorým boli pripevnení k lodi. Lano sa však v kritickom momente pretrhlo a vietor nešťastníkov unášal víchor ďalej ako šarkana.

VIDEO Hororová tragédia v turistickom letovisku: Muž skákal bungee jumping, zlyhalo mu lano

Našťastie, počasie bolo k súrodencom milosrdné a dvojici sa po chvíli podarilo pristáť na súši v kríkoch, kde skončili iba s modrinami a odreninami. Ako povedal po desivej udalosti Anthony, „keď sme boli tam hore, nebezpečenstvo sme si nechceli uvedomiť. Mali sme väčší strach o ľudí tam dole ako o nás,“ položartom uviedol starší zo súrodencov. Jeden z riaditeľov vodného centra celú udalosť komentoval slovami, že za 28 rokov svojho podnikania sa s ničím podobným nestretol, informoval Daily Mail.

Viac o téme: PadákParaglajding
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu