Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V Taliansku si objednal obyčajnú pizzu: Neuveríte, čo mu v reštaurácii naúčtovali!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock)

BRESCIA – V každej krajine sveta sa politici pred voľbami predháňajú v tom, ako zaujať potenciálnych voličov. Demokratická strana v Taliansku, ktorá má pomerne jednoznačné názory na všetko, organizuje každoročne niečo ako oslavu pre oblastných zástupcov. A práve na takomto stretnutí sa jednému z nespokojných hostí nepáčilo, koľko mal platiť. Neuveríte, čo si v talianskom podniku zaúčtovali.

Tí, čo často navštevujú talianske reštaurácie, vedia, že vám tam pokojne naúčtujú aj príbor, respektíve miesto, na ktorom sedíte. Ak si totiž vypýtate jedlo so sebou, nemusia po vás upratovať, ani umývať riad. A tak je to, pre Talianov logicky, lacnejšie. Táto suma niekedy činí aj 1,5 eura, prípadne 2 eurá.

V turistických oblastiach sa prispôsobujú európskym trendom, no v Ríme, Turíne či Palerme ide o bežnú praktiku. V reštaurácii, v ktorej sa konalo toto politické stretnutie, si za dve pizze zaúčtovali 13,40 eura, čo je celkom bežná cena aj na Slovensku. No za korenie oregano, ktoré sa bežne používa v každej domácnosti, si vypýtali dokopy 2 eurá. Je to podľa vás normálne?

V Taliansku si objednal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: účetTalianska reštaurácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu