Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Slovenská sporiteľňa odporúča ľuďom, aby si na rekonštrukciu požičali radšej viac

Slovenská sporiteľňa
Slovenská sporiteľňa (Zdroj: Slovenská sporiteľňa)

Slovenská sporiteľňa odporúča ľuďom, aby si na rekonštrukciu požičali radšej viac. Je pravda, že to, čo neminiete, môžete vrátiť bez poplatku?

Na rekonštrukciu bývania má každý vlastné dôvody. Či už však chcete svoj domov vynoviť preto, lebo chcete jednoducho zvýšiť svoj životný štandard alebo ste si v časopise o bývaní prečítali, že zeleným obkladom v kúpeľni definitívne odzvonilo, jedno je isté: bez financií to nepôjde. A keďže suma za rekonštrukčné práce sa obyčajne ráta na tisíce eur, budete potrebovať kalkulačku – a pravdepodobne siahnete rovno po tej úverovej.

Na všetko sa nedá myslieť vopred

Vraví sa, že k sume, ktorú si na „prerábku“ naplánujete, treba vždy pridať minimálne 20 %. Na prívod vody na umývačku si možno spomeniete, až keď ju máte pred dverami a kuchyňu máte hotovú. Alebo si maliar popletie izby a detskú vymaľuje v elegantných sivých odtieňoch, zatiaľ čo zo steny manželskej spálne sa na vás usmieva Macko Pu. To nenaplánujete ani nespočítate vopred. Môžete však rátať s určitou rezervou – najlepšie už vtedy, keď si úver vybavujete.

Ak všetky požičané peniaze neminiete?

Ak využijete  spotrebný úver od Slovenskej sporiteľne na rekonštrukciu, pri vrátení časti peňazí neplatíte žiaden poplatok za predčasné splatenie. Požičať si viac je preto výhodnejšie – rekonštrukciu nemusíte prerušiť, ak sa vám minú peniaze či keď si nakoniec poviete, že miesto plávajúcej podlahy predsa len pôjdete do drahších drevených parkiet.

Pôžičku na rekonštrukciu od Slovenskej sporiteľne využil aj Andrej. Pozrite sa, ako všetko „v pohodičke“ zvládol:

Peniaze na rekonštrukciu teraz môžete aj vyhrať

Slovenská sporiteľňa odštartovala 2. kolo mimoriadne úspešnej súťaže o pomoc s rekonštrukciou. Stačí nahrať fotografiu izby, ktorá by si podľa vás už zaslúžila vdýchnuť nový život, na www.slsprekonstrukcia.sk. Ak získate od ľudí minimálne 50 hlasov, ste v hre o 3x 3 000 eur na rekonštrukciu alebo 3x 10 3D návrhov vášho bývania od študentov architektúry. Minulý rok už takto banka rozdelila 9 000 eur, takže skutočne to myslia vážne. 

Súťažiť môžete na www.slsprekonstrukcia.sk

- reklamná správa -

Viac o téme: Slovenská sporiteľňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu