Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Toto už nie je pravda, ďalší prípad kokaínu v banánoch: V Tescu našli tovar za milióny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA/WOKINGHAM – Ďalší prípad nečakaného nálezu v supermarkete. Medzi banánmi v jednej z britských pobočiek obchodného reťazca Tesco našiel zamestnanec až päť kilogramov kokaínu. Väčšina banánov, ktoré Tesco nakupuje, pochádza z Kostariky, kde za minulý rok zabavili až 25 ton ilegálnych dodávok kokaínu.

Zamestnanec pobočky Tesca vo Wokingham v grófstve Bershire si pri vybaľovaní škatúľ všimol červenú pásku na jednej z nich. Po otvorení škatule s banánmi objavil päť jednokilových igelitových vrecúšok s kokaínom. Zburcoval vedúcich a tí políciu. „Je strašné pomyslieť na to, čo by sa stalo, ak by sa ten kokaín dostal medzi ľudí,“ povedal mladík pre Daily Mail.

Hodnota nájdených drog sa odhaduje na 1,77 milióna eur. Do Británie pritom každý týždeň príde okolo 250-tisíc škatúľ banánov, problém s drogami však doteraz mali len v konkurenčnom reťazci Lidl. Opýtali sme sa slovenských zástupcov Tesco, ako kontrolujú tovar pred tým, než sa dostane na pulty predajní.

„Kontrolujeme potraviny pred dodaním do našich skladov, následne v skladoch čerstvé potraviny preverujeme pred distribúciou do obchodov, priamo v obchodoch kolegovia tovar kontrolujú pri príjme a priebežne počas celého dňa - v zázemí, v regáloch i na pultoch. Dodržovanie našich kritérií v obchodoch kontroluje špeciálne oddelenie vo forme neohlásených auditov,“ vysvetlil Tomáš Ferenčák, koordinátor komunikácie. Na Slovensku by sa teda kokaín na pulty zrejme takisto nedostal.

Viac o téme: TescoKokaín v banánoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu