Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prezident Obama sa v krajine svojich predkov poriadne odviazal: VIDEO jeho tanca baví svet

Prezident Obama sa na stretnutí s rodinou v Keni poriadne odviazal.
Prezident Obama sa na stretnutí s rodinou v Keni poriadne odviazal. (Zdroj: YouTube)

NAIROBI - Prezident USA Barack Obama pricestoval na návštevu Kene, v ktorej odštartoval svoju štvordňovú cestu po východnej Afrike. V rámci svojho programu mal na pláne aj stretnutie so svojimi príbuznými. Jeden z večerov sa dokonca poriadne odviazal, jeho tanec sa stal hitom internetu.

V rámci trojdňového pobytu v Keni, kde si okrem účasti na globálnom podnikateľskom summite, šéf Bieleho domu našiel čas aj na stretnutie s príbuznými svojho zosnulého otca, ktorý pochádzal práve z tejto krajiny. Okrem iného sa stretol so svojou "starou mamou" Sarah Obamovou, druhou manželkou jeho starého otca, ktorú Keňania familiárne volajú "mama Sarah".

Jeden večer teda strávil Obama s desiatkami príbuzných na slávnostnej večeri v nairobskom hoteli. "Bolo tam viacero vzdialených členov rodiny, s ktorými som sa predtým ešte nestretol. Prežili sme nádherné chvíle," dodal prezident. A pri tom sa poriadne odviazal.

Obama sa stal prvým úradujúcim americkým prezidentom, ktorý navštívil Keňu. Rovnaké prvenstvo mu bude patriť aj v prípade Etiópie.

Viac o téme: RodinaBarack ObamaAfrikaPrezident USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu