Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžeri (17, 18) si vyšli na prvé rande: Keby vedeli, čo strašné sa stane, zostali by radšej doma!

Rande Leah a Joe sa skončilo katastrofou Zobraziť galériu (5)
Rande Leah a Joe sa skončilo katastrofou (Zdroj: Foto: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube)

ALTON TOWERS - Dvojica mladých Angličanov sa vybrala na prvé rande do zábavného parku, aby si užila spoločné chvíle. No skončilo sa obrovským nešťastím. Horská dráha, na ktorej boli, totiž narazila a zanechala za sebou množstvo zranených ľudí vrátane nášho páru. Navyše bohužiaľ s doživotnými následkami.

Osemnásťročný Joe Pugh a o rok mladšia Leah Washingtonová si minulý utorok vyšli na rande do lunaparku Alton Towers v anglickom grófstve Staffordshire. Bola to ich prvá schôdzka a veľmi sa na ňu tešili. A aj na jazdu na horskej dráhe Smiler.

No teraz si určite želajú, aby na ňu nikdy nevysadli. Došlo totiž k nehode, keď vozíky v rýchlosti 80 kilometrov za hodinu narazili do konštrukcie. Leah a Jo v tom čase sedeli vpredu a utrpeli vážne zranenia nôh. Mladík skončil so zlomeninami oboch končatín, jeho priateľka ešte horšie, jednu nohu jej museli nad kolenom amputovať.

Tínedžeri (17, 18) si
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube)

Tínedžeri (17, 18) si
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube, facebook, twitter, instagram)

Celkovo sa pri incidente zranilo šestnásť ľudí, z toho minimálne ďalší dvaja ťažko. "Všade bola krv a pomačkaní ľudia, ktorí kričali od bolesti. Bol to strašný pohľad," opísali očití svedkovia miesto nešťastia. Záchranárom trvalo niekoľko hodín, kým ľudí z vozíkov vyslobodili. Detaily o zraneniach ostatných neboli zverejnené, záchranná služba len uviedla, že v najmenej troch prípadoch ide o poranenia, ktoré obetiam zmenia život k horšiemu.

Riaditeľ spoločnosti Merlin Entertainments, ktorá dráhu prevádzkuje, nevylúčil, že nehodu spôsobil ľudský faktor. Údajne už pred tragédiou sa na dráhe opakovane objavili technické problémy a zamestnanci parku o nich informovali nadriadeného. Ešte v pondelok sa vraj vozíky počas jazdy z ničoho nič na päť minút zastavili. No nič sa potom nedialo a atrakciu napriek očividnej potrebnej kontrole otvorili aj v utorok. Prípad už vyšetruje Úrad pre zdravie a bezpečnosť.

Tínedžeri (17, 18) si
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube, facebook, twitter, instagram)

Tínedžeri (17, 18) si
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube, facebook, twitter, instagram)

Podľa najnovších informácií bude obetiam nehody vyplatené vysoké odškodné. V prípade trojice, ktorá dopadla najhoršie vrátane Leah, zrejme pôjde o milióny libier, uviedol ich spoločný právny zástupca.

Viac o téme: NehodaRandeKolotočHorská dráhaAlton TowersLeah WashingtonJoe Pugh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu