Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Mladá žena (24) je bezradná kvôli záhadnej chorobe: Mení sa na príšeru ako z hororu!

Linnie Ikeda Zobraziť galériu (2)
Linnie Ikeda (Zdroj: Youtube/CZS news)

HONOLULU - Existujú choroby, ktoré by vás dohnali k šialenstvu a urobili z vás vyhnanca. Jednou z nich trpí aj mladá žena na fotografii, ktorej lekári nedokážu pomôcť. Jej choroba je o to horšia, že útočí bez varovania, sprevádza ju silná bolesť a nekontrolovateľné krvácanie.

Žiadny z 30 špecialistov, ktorí sa jej pokúšali pomôcť, nedokázal zmierniť jej ťažkosti, dokonca ani nepoznali jej diagnózu. V roku 2008, keď mala Linnie Ikeda iba 17 rokov, diagnostikovali jej vzácny Gardner-Diamondov syndróm a návšteva nemocnice sa pre ňu stala už len nočnou morou. Linnie z Havaja trpí syndrómom, ktorý súčasná medicína nedokáže liečiť.

Mladá žena (30) trpí záhadnou chorobou: Zabiť ju môže obyčajný úsmev!

Keď Linnie zachváti nekontrolovateľné krvácanie z očí a jazyka, už vie, že bude potrebovať rýchlu zdravotnú pomoc. V dôsledku poruchy sa jej na tele objavujú náhodné bolestivé podliatiny a keď zažije úzkostnú alebo stresujúce situáciu, začne spontánne krvácať. „Počas krvácania necítim bolesť. Bolestivé je to, čo k nemu vedie,“ vysvetľuje dvadsaťštyriročná Havajčanka. „Keď cítim v očiach tlak a sú opuchnuté, viem, že budú krvácať,“ dodáva. Keď sa jej pred rokmi začali po tele objavovať nevysvetliteľné modriny, mnohí ľudia mali podozrenie, že ju niekto zneužíva. Ako ďalej spomína Linnie, tvorbu modrín sprevádzala silná bolesť, „akoby niekto udieral moje kosti kladivom.“ Potom sa jej odrazu v polovici prepolil jazyk a z toho miesta krvácala niekoľko dní. „Kvôli jazyku som absolvovala už jedenásť operácií a podstúpila sedem transfúzií,“ hovorí.

VIDEO Mladá žena (24)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/CZS news)

Po operáciách jazyka sa objavilo krvácanie z očí, ku ktorému zvyčajne dochádza medzi druhou a piatou hodinou ráno. Keď sa to stalo prvý raz, bezvládnu Linnie našla mama. Celá jej tvár a posteľná prikrývka boli od krvi. „Odvtedy spávam pri nej a každú hodinu je kontrolujem,“ vysvetľuje mama Linnie. Dievčina by si želala byť „normálna“ a zdravá a napriek ťažkému hendikepu sa snaží so svojou inakosťou vyrovnať, informoval Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu