Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Otrasná smrť kvôli tabletkám na chudnutie: Dievčina (21) explodovala ako TNT!

Eloise sa predávkovala
Eloise sa predávkovala (Zdroj: West Mercia Police)

SHREWSBURY - Zdrvená matka prehovorila o smrti svojej dcéry, ktorá zomrela po tom, ako užila tabletky na chudnutie. V dôsledku toho jej doslova explodoval metabolizmus. Lekári robili, čo mohli, ale boli prakticky bezmocní.

Eloise Aimee Parryová si objednala z internetu tabletky na chudnutie, pretože sa cítila tučná. Naraz užila až osem piluliek - o šesť viac, ako je smrteľná dávka. Krátko nato sa začala cítiť zle a sama sa odviezla do nemocnice. Lekári zistili, že tabletky, ktoré užila, obsahujú látku zvanú dinitrofenol (DNP). Je vysoko toxická a pre človeka veľmi nebezpečná a neexistuje na ňu žiadny protijed, pripomína denník Daily Mirror.

Zdravotný stav dvadsaťjedenročnej dievčiny sa zhoršoval z minúty na minútu. Lekári tušili, že je to vopred prehratý boj, no napriek tomu robili všetko pre to, aby ju zachránili. "Eloise začala vo vnútri doslova horieť, jej metabolizmus skolaboval, bolo to, akokeby v nej explodovalo TNT," povedala zronená matka Fiona. Keď jej dcéra prestala dýchať, napojili ju na ventilátor. No jej srdce sa zastavilo a už sa ju nepodarilo oživiť.

Otrasná smrť kvôli tabletkám
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: West Mercia Police)

"Eloise netušila, aké nebezpečné tie tablety sú. Užila ich ale príliš. Keď dorazila do nemocnice, vysvetlila, čo sa stalo. Nepanikárila, lebo ešte nevedela, čo sa deje. V tejto chvíli sa ešte zdalo byť všetko v poriadku. Všetko sa zmenilo, keď lekári priniesli toxikologickú správu. Bolo jasné, že situácia je priam katastrofálna. Droga, ktorú mala v tele, bola smrteľná," dodáva Fiona.


Tabletky na chudnutie zabíjajú príliš často, podľahla im aj krásna Sarah (†23)


Teraz chce varovať ostatné dievčatá pred tabletkami na chudnutie. "DNP nie je žiadny zázrak. Je to smrtiaci toxín, ktorý je vo svojej štruktúre veľmi podobný TNT (trinitrotoluén). DNP pôsobí rovnako, váš metabolizmus akoby vybuchne, čo môže mať fatálne následky."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu