Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lesby žalujú spermobanku: Po siedmich rokoch vyšli najavo hororové detaily o darcovi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

ATLANTA - Lesbický pár z Kanady žaluje spermobanku, pretože im poskytla spermie iného darcu. Ženy si vybrali zdravého a vzdelaného muža, no dostali chorého kriminálnika. Podľa všetkého pochybila spermobanka, pretože si neoverila informácie o darcovi.

Na papieri vyzeral priam dokonalo - bol zdravý, mal IQ 160, bakalársky titul v odbore neurovied a magisterský titul v odbore umelej inteligencie. To bol dôvod, prečo si Angela Collinsová a Margaret Elizabeth Hansonová vybrali darcu číslo 9623 za biologického otca svojho dieťaťa.

Vlani v júni, takmer sedem rokov po narodení syna, ženy dostali niekoľko emailov od spermobanky, ktorej služby využili. Bolo v nich, zrejme omylom, uvedené aj meno darcu. Angela a Margaret začali ihneď pátrať, kto to je. To, čo zistili, ich vôbec nepotešilo. Darcom totiž nebol žiaden vysokoškolsky vzdelaný mladík, ale muž, ktorý schizofrenik, ktorého vyhodili zo školy a bol zatknutý za vlámanie. Navyše bola jeho fotka upravená tak, aby nebolo vidno veľké znamienko na líci, informuje ABC News.

Dvojica sa preto rozhodla zažalovať spoločnosť Xytex Corp., ktorá dotyčnú spermobanku prevádzkuje, jej zamestnancov a taktiež samotného darcu, ktorý je podľa všetkého otcom najmenej tridsiatich detí. "Pani Collinsová a Hansonová dali jasne najavo, že chcú najlepšieho z najlepších. No stal sa pravý opak," povedala ich právna zástupkyňa Nancy Hershová.


Spermobanka zlyhala už v minulosti: Takto skomplikovala život Jennifer


Xytex Corp. všetky obvinenia spomínané v obžalobe odmieta. "Darca absolvoval štandardnú lekársku prehliadku, netrpel žiadnym zdravotným postihnutím a poskytol nám rozsiahle osobné údaje vrátane svojich fotografií a kópií vysokoškolských titulov," povedal prezident spoločnosti Kevin O'Brien. Priznal však, že spermobanka si poskytnuté informácie neoverila. Firmu Xytex, ktorá v tomto odvetví podniká už štyridsať rokov, to zrejme bude stáť nejaký ten milión.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu