Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z tohto šimpanza ide strach: Zrazil k zemi lietadlo!

Šimpanz v arnhemskom zoo zrazil konárom dron nad svojou klietkou Zobraziť galériu (4)
Šimpanz v arnhemskom zoo zrazil konárom dron nad svojou klietkou (Zdroj: SITA)

ARNHEM - K scéne ako z filmu Planéta opíc došlo v zoologickej záhrade v holandskom meste Arnhem. Šimpanz z miestnej zoo za pomoci palice zrazil k zemi malé bezpilotné lietadlo letiace nad jeho klietkou, uviedla dnes belgická televízna stanica RTBF na svojej internetovej stránke.

V rámci televízneho programu o zoologickej záhrade Royal Burgers' Zoo boli vyrábané letecké scény za pomoci malého diaľkovo ovládaného lietadla (dron). Aj napriek tomu, že zoo v Arnheme ročne navštívi vyše 1,5 milióna návštevníkov, šimpanz zjavne nemá rád neznáme objekty poletujúce v jeho blízkosti.

Počas natáčania šimpanz trpezlivo čakal, kým sa dron letiaci nad pavilónom primátov dostane do jeho dosahu, potom vyskočil a pomocou konára s ohromujúcou presnosťou zrazil letiaci stroj k zemi. Po úspešnom zásahu "votrelca" si opica prišla prezrieť neznámy objekt a potom sa pokojne vrátila na predošlé miesto v klietke. Filmovému štábu sa podarilo incident natočiť filmovým prístrojom, ktorý bol zavesený na lietajúcom zariadení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu