Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tajomstvá z Bieleho domu odhalené: Hillarin trest pre Billa za orál aj ďalšie intímnosti!

Bill Clinton a Barack Obama Zobraziť galériu (6)
Bill Clinton a Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Prirodzenou ľudskou vlastnosťou je zvedavosť, preto sa učíme narábať s informáciami opatrne. Nevieme si však ani len predstaviť, ako opatrne sa narába s informáciami v Bielom dome či Buckinghamskom paláci. Nová kniha s názvom "Rezidencia: Vo vnútri súkromného sveta Bieleho domu", by mala odhaľovať, ako sa žilo prezidentom, ich rodinám a najmä služobníctvu v rôznych obdobiach.

Autorka zrejme budúceho bestselleru Kate Andersen Browerová, bývalá reportérka agentúry Bloomberg News, zozbierala spomienky bývalých zamestnancov tohto jedinečného sídla. Presvedčila ich, že je čas porozprávať ľuďom čo-to zo súkromia jedných z najmocnejších ľudí sveta. Urobili tak, dokonca sa pod svoje príbehy neváhali „podpísať“. V knihe tak nenájdete anonymné priznania, akoby väčšina čitateľov očakávala, ale aj mená zamestnancov.

Prezidentské sídlo zostalo bez
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Opisy jednotlivých udalostí mnohé napovedajú o skutočných ľuďoch schovaných v oblekoch a večerných róbach, duše prvých dám v tomto prípade mejkap nezakryje. Hillary Clintonová po svojom nevernom manželovi Billovi podľa svedectiev hodila knihu tak silno, že mu spôsobila krvácavé zranenie. V médiách sa totiž v tom čase prepierala aféra s Monikou Lewinskou, niet sa preto čo diviť.

"Secrecy, loyalty, discretion applies to the humblest, not so much personal loyalty to the incumbent as loyalty to the...

Posted by Kate Andersen Brower on 11. marec 2015

 

Komorník James Jeffries ešte stále pracuje v Bielom dome na polovičný pracovný úväzok. Slúžil 11 prezidentom a do paláca dohodil aj 9 svojich príbuzných, o dome na adrese 1600 Pennsylvania Avenue vie takmer všetko. „Plánoval som napísať vlastnú knihu, ale keď mi Browerová zavolala, uvedomil som si, že je jednoduchšie pokračovať a hovoriť s ňou, môže tak publikovať to, čo chce,“ priznáva James.

Autorku inšpirovala Michelle Obamová

Samotná autorka dostala nápad napísať knihu s týmto motívom pred dvoma rokmi počas obedu v Bielom dome, na ktorý bola pozvaná spolu s ďalšími novinármi súčasnou prvou dámou Michelle Obamovou. Všimla si, ako sa Michelle dôverne rozpráva s komorníkom, ktorý im servíroval jedlo. Chvíľu na to videla seriál Panstvo Downton, ktorého dej je inšpirovaný práve dianím v podobne honosnom sídle.

Michelle Obamová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

„Platí tam nepísané pravidlo, že zamestnanci musia zostať v úzadí. Rovnako, ako veľmi veľa ľudí vo Washingtone, ktorí o svojej práci nehovoria,“ povedala Browerová o svojich zdrojoch. Ide o kuchárov, čašníkov, komorníkov, maliarov, upratovačky, kvetinárky a iných zamestnancov, ktorí vo väčšine prípadov už patria medzi postarších Američanov. Za posledný rok a pol zomreli až šiesti z tých, ktorých sa Browerovej podarilo presvedčiť, aby porozprávali o živote s prezidentmi.

Lynwood Westray, one of the incredible butlers who shared his stories for THE RESIDENCE

Posted by Kate Andersen Brower on 26. február 2015

 

Dokopy sa na knihe podieľalo 96 zamestnancov s trvalým pracovným pomerom a ďalších 250, ktorí pracovali v Bielom dome aspoň určité obdobie. Nikto z nich údajne nepodpísal žiadnu právne záväznú dohodu o mlčanlivosti, no všetci si boli počas rozhovorov vedomí toho, že ich môžu vyhodiť. Keďže sa to však napríklad Eugenovi Allenovi, komorníkovi ôsmich prezidentov, ktorý sa stal hrdinom filmu, nestalo, rozhodli sa hovoriť.

Najobľúbenejší prezidentský pár

V knihe nájdete nepríjemné spomienky, no dozviete sa napríklad aj to, ktorá rodina bola personálom vnímaná ako najlepšia. Pre niekoho možno prekvapivo, no boli to George H. W. Bush s manželkou Barbarou, ktorá sa zvykla zastaviť v domčeku kvetinárov na kus reči. Spoločne so zamestnancami si na 5100 metroch štvorcových zahrali aj spoločenské hry.

Tajomstvá z Bieleho domu
Zobraziť galériu (6)

„Bushovci boli zvyknutí na to, že im niekto pomáha, takže vedeli, ako sa s tým vysporiadať. Clintonovci a Obamovci vzišli zo strednej vrstvy, takže boli viac rezervovaní,“ vysvetľuje Browerová. Voči súčasnému americkému prezidentovi Barackovi Obamovi však väčšina afroamerického personálu cíti určitý rešpekt. Worthington White spomína, ako počul z Obamovej rezidencie po inaugurácii hudbu.

„Počul som prezidenta Obamu, ako si hovorí "Mám to! Dostal som sa sem!" a potom pustil hudbu hlasnejšie, bola to Mary J. Blige, jej veľký R&B hit "Real Love" a na to mi prezident povedal "Stavím sa, že ste ešte nič také v tomto dome nepočuli, že?" opisuje White. Ťažký život mal personál s Clintonovcami, ktorým veľmi záležalo na súkromí.

Bill Clinton a Monica
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Bill si nechal prepojiť telefón na vnútorný obvod, aby si v dome navzájom nemuseli volať cez ústredňu. Ťažké časy, samozrejme, vyvrcholili jeho sexuálnym škandálom, po ktorom musel ísť pán prezident spať na gauč, čo ocenili všetky ženy v dome. Kolaps zase jednému z inštalatérov privodil bývalý prezident Lyndon B. Johnson, ktorý mal veľmi špecifické požiadavky na to, ako by mala fungovať sprcha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu