Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Letisko v Helsinkách ponúka unikátnu novinku: Už žiadne spanie na chrapúňa!

Spacie kontajnery na letisku v Helsinkách
Spacie kontajnery na letisku v Helsinkách (Zdroj: Twitter)

HELSINKY - Aj vám sa stalo, že ste museli na letisku čakať niekoľko dlhých hodín na ďalší let? Potom sú vám isto známe tvrdé, častokrát kovové letiskové stoličky s opierkami na ruky. Aj keď je letisková hala pomerne prázdna, vy nemôžete skloniť hlavu, len sedieť pokrútený ako paragraf. Skvelý nápad zrealizovali na letisku vo fínskych Helsinkách. Ako prvý v Európe zaviedli kontajnerové postele.

Prvé spacie kontajnery uviedli do funkčnosti na letisku v Helsinkách. Ak máte v hlavnom meste Fínska medzipristátie, môžete byť pokojný, pretože zažmúriť oko a zdriemnuť si sa dá v perfektných letiskových posteliach.

"Chceme poskytnúť cestujúcim príležitosť k cestovaniu bez stresu. Helsinki Airport má mnoho tranzitných cestujúcich. Domnievam sa, že táto služba bude mať skutočný dopyt," povedal Heikki Koski, viceprezident Finavia.  

Nové spacie kontajnery sú útulné, pohodlné sedačky, ktoré môžu byť pretransformované na posteľ. Cestujúci si môžu jednoducho zložiť batožinu pod sedadlom a vytiahnuť kryt, ktorý ho izoluje od svetla a hluku. K dispozícii sú aj vankúše a prikrývky, ktoré zvyšujú komfort cestujúcich.  

Spacie kabíny sú vybavené aj elektrickými prípojkami na nabíjačky telefónov a pre prenosné počítače.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu