Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pravdivé VIDEO o dnešnej spoločnosti: Po ňom budete chcieť vypnúť mobil a odhlásiť sa z Facebooku!

Odhoďme smartfóny, vypnime počítače a hovorme spolu! Zobraziť galériu (2)
Odhoďme smartfóny, vypnime počítače a hovorme spolu! (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Ľudstvo nežije skutočný život, ale virtuálny. To je krutá pravda o tom, ako dnes prežívame bežné dni, naše radosti aj starosti. Namiesto toho, aby sme svoje pocity zdieľali tvárou v tvár so svojimi blízkymi, radšej to napíšeme na sociálnu sieť. Nasledujúce video je trefnou výpoveďou o tom, ako vyzerá dnešná spoločnosť.

Ešte hádam nikomu sa nepodarilo lepšie vystihnúť, v čom spočíva tragédia súčasnej spoločnosti, ako umelcovi Garymu Turkovi. Nakrútil zhruba pätminútové video s názvom Look Up, v ktorom nabáda ľudí k tomu, aby vypli svoje telefóny, odišli od svojich počítačov a stretávali sa rodinou a priateľmi osobne. 

Pravdivé VIDEO o dnešnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Mám 422 priateľov, ale aj tak som osamelý. Rozprávam sa s nimi každý deň, ale aj tak ma nikto z nich nepozná. Sme otrokmi technológií, ktoré sme sami vymysleli. ŽIjeme v svete, kde informácie predávajú bohatí nenásytní bastardi. Nemusíte čumieť na menu, na zoznam kontaktov. Hovorte s druhými, naučte sa spolunažívať. Nemôžem vystáť to ticho v metskej hromadnej doprave, kde sa každý bojí prehovoriť, lebo by ho považovali za blázna. Keď som bol malý, nikdy som nebol doma. Jazdil som na bicykli s priateľmi a bláznili sme sa. Mal som na teniskách diery, liezli sme po stromoch. Teraz sú parky a ihriská prázdne. Žiadne deti, ktoré by sa hojdali na hojdačkách. Sme generácia idiotov, smartfónov a blbých ľudí," - to len niektoré z myšlienok, ktoré Turk prezentuje vo svojom videu.

Odkedy bolo vlani v apríli zverejnené, pozreli si ho už milióny ľudí. Prestaňme lajkovať na sociálnych sieťach. Keď sa nám niečo páči, povedzme to človeku priamo do očí. "Nazývame tieto médiá sociálnymi, ale takými nie sú. Zdvihnite zrak od telefónu, vypnite obrazovku. Prestaňte pozerať toto video, žite skutočný život," uzatvára svoju výpoveď Gary.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu