Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Elixír pravdy mal dokázať jeho nevinu: Mladík ho vypil a padol mŕtvy na zem!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

NAIROBI - Po vypití údajného elixíru pravdy zomrel na juhozápade Kene vodič školského autobusu. Nápoj pripravil miestny šaman, a to na objednávku školy, ktorej sa strácali učebnice. O prípade informoval kenský denník The Daily Nation.

"Tridsaťtriročný muž po požití tekutiny skolaboval a okamžite zomrel," uviedol hovorca polície Simon Kiraga. Mladík podľa neho lektvar vypil dobrovoľne, aby dokázal, že školské pomôcky neukradol. Prípad vyvolal v dedine v provincii Kisii na brehoch Viktóriinho jazera veľké pobúrenie. Rozzúrení dedinčania vraj následne zapálili školský autobus aj dom zástupca riaditeľa školy.

Prípady, kedy je smrť človeka zapríčinená bosoráctvom, nie sú v Keni ojedinelé. Pred zhruba dvoma týždňami miestni dedinčania strávili celý deň čakaním na šamana, od ktorého chceli, aby oživil takmer rok a pol starú mŕtvolu. Vraj sa mu to predtým podarilo priviesť späť k životu už päť ľudí. Samozvaný doktor Samuel Kanundu ale nakoniec priznal, že jeho kúzla nezabrali, pretože bol vraj "príliš unavený".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu