Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Synček (5) išiel namiesto kamarátovej párty na výlet: Rodičia dostali faktúru od oslávenca!

Derek Nash so synom Alexom Zobraziť galériu (3)
Derek Nash so synom Alexom (Zdroj: youtube, facebook)

TORPOINT - Po tom, ako otec nazrel do synovho batoha, zažil šok. Našiel tam faktúru s neuhradeným poplatkom za narodeninovú párty. Matka oslávenca, ktorá párty organizovala, rodine pohrozila súdom.

Derek Nash (45) a jeho partnerka prežívajú krušné chvíle. Nezaplatená faktúra so sumou 15,95 libier (20,89 eur) z nich urobila neplatičov. Zmätený Derek najprv faktúru považoval za nepríjemný vtip, ale problém pretrvával formou vymáhania pohľadávok. Matka oslávenca je totiž neúprosná.

Rodina potvrdila, že ich syn Alex sa mal zúčastniť oslavy kamaráta na zjazdovke v snowboardovom stredisku tesne pred vianočnými sviatkami, ale nestalo sa tak. Alex sa pôvodne na párty tešil, no v deň, keď mal ísť na oslavu, sa náhle rozhodol ísť na výlet so starými rodičmi. Na matku oslávenca rodičia nemali telefónne číslo ani mail, preto jej nedali vedieť.

O niekoľko dní neskôr, 15. januára, však zdesení rodičia narazili na faktúru. Chlapec ju mal v batohu, keď prišiel zo škôlky. Bola v hnedej obálke, ktorú mu dala matka oslávenca. Napálený Alexov otec šiel vzápätí do školy, aby zdôraznil, že išlo o porušenie protokolu. Potom sa ponáhľal za matkou oslávenca. Na faktúre bola totiž jej adresa.

Synček (5) išiel namiesto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube, facebook)

Matka oslávenca trvá na svojom

„Keď otvorila dvere, povedal som jej, že som našiel v batohu môjho syna faktúru, ktorá ma nepotešila. Dodal som, že jej peniaze nezaplatím,“ vyhlásil Derek Nash. „Vysvetlil som jej, že najprv mala hovoriť so mnou a až potom posielať faktúru.“ Keby vymáhateľka o peniaze slušne požiadala Alexovho otca, bol by jej naklonený. Jej správanie ho však pobúrilo a nahnevalo.

Matka oslávenca ale ďalej trvala na svojom a zakázala svojmu synovi hrať sa s Alexom. „Ľudia mi neveria, že sa niečo také mohlo naozaj prihodiť. Myslel som najskôr, že je to vtip. Stratil som slová,“ opísal Alexov otec. Poplatok podľa Daily Mail zahŕňal okrem jázd na tobogánoch aj teplé jedlo, zmrzlinu, želé a balóniky.

Derekova partnerka sa situáciu pokúsila riešiť s matkou oslávenca prostredníctvom Facebooku, ale neúspešne. Julie Lawrence jej v krátkom vyhlásení spresnila, že neľutuje, ako postupovala. „Všetky detaily ohľadom narodeninovej oslavy boli na pozvánke – aj s kontaktnými údajmi,“ stroho zareagovala matka oslávenca.

Manažér snowboardového centra v Cornwalle, kde sa oslava uskutočnila, bol situáciou rozrušený. Uviedol, že stredisko nikdy neposiela faktúru za jednotlivca a s prípadom nemá nič spoločné. Od rodičov si vopred pýtajú malý vklad a potom, 48 hodín vopred, žiadajú potvrdiť rezerváciu, informoval Mirror.

Julie Lawrence, ktorá faktúru poslala, s rodinou
Zobraziť galériu (3)
Julie Lawrence, ktorá faktúru poslala, s rodinou  (Zdroj: youtube, facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu