Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Košický útulok zvierat je opäť preplnený

V útulku zvierat v Haniske pri Košiciach opäť skončilo i zopár psíkov, ktoré boli pôvodne vianočnými darčekmi Zobraziť galériu (3)
V útulku zvierat v Haniske pri Košiciach opäť skončilo i zopár psíkov, ktoré boli pôvodne vianočnými darčekmi (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Povianočná situácia sa každoročne opakuje. V útulku zvierat v Haniske pri Košiciach opäť skončilo i zopár psíkov, ktoré boli pôvodne vianočnými darčekmi. Najväčší nárast takýchto "nechcených" darčekov je však až v polovici alebo koncom januára.

„Vtedy sa ich už rodina nabaží a zistí, že to nie je len milá vec, ale zvieratko o ktoré sa treba starať a ktoré si vyžaduje čas a lásku,“ hovorí šéfka útulku Romana Šerfelová. Momentálne sa v útulku nachádza okolo 200 psov a každý deň im pribúdajú nové. Romana Šerfelová netají, že situácia je kritická.„Máme asi 15 psíkov, ktorých potrebujeme v krátkom čase umiestniť, no najakútnejší sú traja. Jeden psík, asi 9 mesačný, strednej veľkosti, žije na dvore pri dome - majiteľ je v nemocnici a bude tam veľmi dlho. Psík ostal sám pri dome, kŕmi ho len sused cez plot, vodu mu však nevie dať. Rodinu má majiteľ mimo Košíc a so psíkom nevedia pomôcť. Urýchlene hľadáme pomoc s dočasnou opaterou. Dvaja malí psíkovia žijúci v byte budú vyhodení v piatok na ulicu. Majiteľ je vo väzení a jeho mamka je v nemocnici, so psíkmi nemá kto z rodiny pomôcť. Pre oboch hľadáme súrne dočasný domov,“ povedala nám o najväčších problémoch.

V útulku zvierat v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

V týchto zimných dňoch je dôležitý komfort štvornohých obyvateľov útulku. „Krátkosrstým a malým plemenám vyhrievame búdu alebo sú umiestnené v unimobunke. Veľmi nás teší záujem verejnosti o opustené zvieratká. Ďakujeme všetkým, ktorí nám priniesli a prinesú deky, uteráky, podstielky, krmivo alebo hocičo čo by sa nám mohlo hodiť,“ dodáva R. Šerfelová. 

V útulku zvierat v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu