Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú ľudstvu spať: Rozlúšti niekto ich tajomstvo?!

Niekedy je ťažko rozlíšiť, čo je pravda a čo fikcia. Zobraziť galériu (9)
Niekedy je ťažko rozlíšiť, čo je pravda a čo fikcia. (Zdroj: new.com.au)

SYDNEY/BRATISLAVA - Fotografie dokážu častokrát zachytiť okamihy, ktoré nedajú spávať nielen zopár jednotlivcom, ale celým generáciám. Čím záhadnejšia udalosť, tým viac vzruchu okolo nej. Bez ohľadu na to, či sú snímky reálne alebo falošné, vzniká okolo nich množstvo špekulácii, ktoré zahltia internet. Isté je však jedno, sú natoľko zaujímavé, že ani po rokoch nestratili nič na svojom tajomnom čare. A presne to sa dá povedať aj o tých nasledujúcich.

Podivná smrť Elisy Lamovej

Telo 21-ročnej kanadskej turistky Elisy Lamovej našli v hoteli Cecil v centre Los Angeles. Ubytovala sa v ňom 26. januára 2013 a zmizla 1. februára. O mesiac jej pozostatky objavil údržbár vo vodnej nádrži na streche hotela.

Príčinou smrti bolo podľa koronera utopenie, testy na drogy a alkohol dopadli negatívne. To, čo však dodnes nedáva mnohým spávať, sú snímky z bezpečnostnej kamery urobené vo výťahu hotela. Správanie sa mladej ženy je veľmi bizarné.

Pred svojou smrťou sa ukrývala v kabínke, potom postláčala všetky tlačidlá a robila gestá na niekoho alebo niečo pred dverami, akoby sa bála. Aj takáto maličkosť by mohla znamenať zvrat vo vyšetrovaní, resp. zamotať prípad natoľko, že nad ním zostane navždy visieť tieň pochybností.

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)
Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)

Lochnesská príšera

Pravdepodobne jedna z najzáhadnejších a z tejto sféry najobľúbenejších fotografií pochádza z roku 1933 a hoci od jej vzniku uplynulo už vyše 80 rokov, stále koluje po internete a dodnes sa o nej veľa hovorí.

Prvýkrát bola publikovaná v miestnych novinách spolu s príbehom, ktorý rozprával o záhadnom špliechaní vo vodách Lochnesského jazera, ktoré vraj znelo, ako keby medzi sebou bojovali dve kačice.

Slávna snímka zobrazuje dlhý, ako keby, dinosaurí krk, ktorý má patriť dnes už svetoznámej príšere. Napriek tomu, že bol tento mýtus už veľakrát vyvrátený, stále sa nájdu ľudia, ktorí v bájne monštrum veria a dokonca ho vraj videli na vlastné oči.

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)

Babushka Lady

Priaznivci prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho už určite počuli o Babushke Lady, ale nie všetkým môže byť tento pojem známy. Tlač takto pomenovala neidentifikovanú ženu, ktorú možno vidieť na mnohých snímkach urobených z incidentu, pri ktorom bol prvý muž USA v roku 1963 v Texase zavraždený.

Žena má na sebe kabát a šatku, ktoré svojim výzorom pripomínajú starú ruskú dámu. Zo záberov sa zdá, že v čase tragédie, keď sa všetci snažili ukryť pred streľbou, mala v rukách fotoaparát. Hoci po nej pátrala polícia aj v FBI v snahe zistiť, či nedisponuje dôležitými informáciami o atentáte, nikdy sa im ju nepodarilo nájsť.

V roku 1970 žena menom Beverly Oliverová vyhlasovala, že práve ona je Babushka Lady, ale jej príbeh mal trhliny, a tak identita záhadnej postavy zostáva neodhalená.

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)

Astronaut zo zálivu Solway Firth

V roku 1964 urobil požiarnik a amatérsky fotograf Jim Templeton snímku svojej dcérky, ktorú zobral na lúku nachádzajúcu sa v anglickom grófstve Cumbria. Tvrdil, že v čase stlačenia spúšte v okolí nevidel žiadny iný objekt, preto bol šokovaný tým, čo po vyvolaní filmu na zábere uvidel. Jeho pravosť dokonca neskôr potvrdili aj odborníci z firmy Kodak.

Snímka síce nemusela byť sfalšovaná, ale či išlo naozaj o kozmonauta, o tom ťažko rozhodnúť. S najväčšou pravdepodobnosťou vraj za dievčatkom stojí jeho matka, otočená chrbtom k objektívu a rozmazaná je kvôli hĺbke ostrosti. Templeton si vraj jednoducho nemusel všimnúť, že sa v tomto čase nachádza v zábere. Aj v tomto prípade však ťažko rozhodnúť, kde je vlastne pravda.

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)

Morská príšera pri austrálskom ostrove Hook

V tom istom roku sa o ďalšiu záhadu pričinil fotograf Robert Le Serrec, ktorý vyhlasoval, že sa mu v zálive Veľkého bariérového útesu podarilo urobiť sériu záberov zachytávajúcich približne 25 metrov dlhé zviera, ktoré sa podobalo na obriu žubrienku.

Spolu s manželkou sa vraj nachádzali v lodi, keď na vode zbadali veľký objekt. Najprv si mysleli, že je monštrum mŕtve, ale zrazu otvorilo papuľu a odplávalo preč. Do tejto neuveriteľnej príhody boli nakoniec zainteresovaní aj zoológovia, ktorí sa zo záberov snažili zistiť, o akého tvora by mohlo ísť.

Jeden zo súčasných blogerov však prišiel s myšlienkou, že všetko to bol len komplikovaný hoax a na snímkach nie je vidno nič viac ako pás plastových fólií.

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)

Svetlá na Marse

Novodobých fanúšikov nevysvetliteľných udalostí určite potešila záhada zo začiatku tohto roka, ktorá mohla rozpumpovať ich mozgové závity na plné obrátky. Všetko sa to začalo, keď vozidlo Curiosity patriace NASA, urobilo v apríli fotografie, na ktorých vidno záblesk svetla.

Stalo sa tak v novo skúmanej oblasti označovanej ako Kimberley a hneď sa našlo kopec nadšencov mimozemským civilizácií, ktorí špekulovali o tom, či je to naozaj dôkaz existencie života na červenej planéte. Po toľkých nevydarených pokusoch, by vraj už bolo aj konečne na čase.

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)

Visiace telo

Ide o jednu z najznámejších duchárskych fotografií, ktorá dodnes vyvoláva nekonečné internetové diskusie o tom, čo na nej môže byť a ako vlastne vznikla.

Legenda hovorí, že rodina Cooperovcov sa v roku 1950 presťahovala do svojho nového domova v Texase a po usadení sa k večeri urobila túto snímku. Povráva sa, že v čase, keď bola snímka zhotovená, si nikto z prítomných nevšimol nič zvláštne. Až po tom, čo bol film vyvolaný, sa na pozadí ukázalo čosi, čo vyzerá ako telo visiace zo stropu.

Jedno z možných vysvetlení sa objavilo aj na portáli Reddit, kde dotyčný tvrdí, že vôbec nejde o telo, ale dôsledok opätovného použitia filmu, čo v minulosti nebolo ničím až tak výnimočným.

Najzáhadnejšie FOTO, ktoré nedávajú
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com.au)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu