Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zúfalý robotník sa psychicky zrútil priamo v obchode: Pozrite, čo ho dostalo na kolená

Zákazník sa v obchode rozplakal
Zákazník sa v obchode rozplakal (Zdroj: YouTube)

SINGAPUR - Video o nešťastnom robotníkovi sa stalo virálom. Zachytáva ho, ako ponížene prosí obchodníka, aby mu vrátil späť peniaze, ktoré dal za nový iPhone. Ľudí jeho osud dojal tak veľmi, že vyhlásili zbierku a začali sa mu sami naň skladať.

Vietnamec Pham Van Thoai chcel svojej priateľke kúpiť na narodeniny nový model iPhonu. Zo skromného platu sa mu podarilo ušetriť potrebné peniaze a vycestoval do Singapuru. V predajni Mobile Air Shop zaň zaplatil v prepočte zhruba 587 eur. 

Potom prišiel šok. Predavač totiž dvadsaťosemročnému mužovi povedal, že musí zaplatiť ďalších takmer 900 eur za záručný balík. Lenže tie nemal Pham ani náhodou. Psychicky sa z toho zrútil, padol na kolená a rozplakal sa. Prosil pracovníkov, aby mu vrátil peniaze, ktoré mu dal za mobil. Tí však pre neho nemali žiadne pochopenie a začali sa na úbohom mužovi smiať. Na miesto bola privolaná aj polícia, ani tá však situácii príliš nepomohla. Docielilo sa akurát to, že zákazníkovi bolo vrátených v prepočte približne 247 eur a navyše si telefón nemohol nechať.

Video mladíka, ktoré zachytáva celý incident, bolo zverejnené na sociálnych sieťach a ľudia ho okamžite začali vo veľkom zdieľať a šíriť po svete. Väčšina z nich kritizovala zamestnancov obchodu a politiku dotyčnej prevádzky. Užívatelia taktiež vytvoril online kampaň zameranú na pomoc pre Vana. Doteraz sa vyzbieralo v prepočte už takmer 9000 eur.

"Za vyzbierané peniaze kúpime Phamovi 128GB iPhone 6 a ako gesto dobre vôle pridáme ešte darčekový balíček s miestnymi špecialitami. Chceme, aby vedel, že nie sme národ zlodejov a podvodníkov," povedal autor iniciatívy Gabriel Kang.

Mobile Air Shop medzi zákazníkmi zrejme nemá príliš dobrú povesť. Za prvých desať mesiacov roka zaznamenali úrady v súvislosti s jeho prevádzkou už osemnásť sťažností. Raz sa napríklad stalo, že jednému klientovi vrátili sumu v hodnote viac ako tisíc eur v minciach. Majiteľ predajne Jover Chew sa v súčasnosti zrejme skrýva. Jeho manželka uviedla, že už niekoľko dní ho nevidela.

Zúfalec s Iphone-om

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu