Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kráska (29) chcela zomrieť 1. novembra: Rozmyslela si to, poznáme dôvod!

Brittany so svojou matkou na jednom z jej posledných výletov
Brittany so svojou matkou na jednom z jej posledných výletov (Zdroj: YouTube)

SALEM - Otázka eutanázie, respektíve asistovanej samovraždy, je stále nedoriešená v mnohých krajinách sveta. Nielen právne, ale najmä eticky. To je aj príbeh Brittany Maynardovej (29), ktorá sa rozhodla zomrieť vtedy, keď si sama vyberie. No jej stav sa nezhoršuje tak, ako predpokladali lekári.

Brittany v apríli diagnostikovali agresívnu formu rakoviny mozgu. Lekári je povedali, že pred ňou ostáva maximálne 6 mesiacov života. Brittany sa rozhodla, že nebude čakať na to, kým v bolestiach a nepoznajúc svoje okolie v nemocnici na posteli, na ktorej pred ňou dodýchalo už veľa ľudí, zomrie. Rozhodla sa, že si sama vyberie čas a spôsob smrti.

S rodinou sa z Kalifornie presťahovali do Oregonu, kde majú eutanáziu povolenú. O svojom rozhodnutí nakrútila video, ktoré okamžite oslovilo celý svet. Vysvetľuje v ňom, prečo sa rozhodla pre eutanáziu a prečo to ešte stále odkladá. „Stále sa cítim dosť dobre, stále si užívam život a stále sa ešte smejem s rodinou a priateľmi, takže ešte nenastal ten správny čas. Najhoršia vec, ktorá sa mi môže stať je, že budem čakať príliš dlho, lebo sa snažím užiť si svoju rodinu,“ hovorí Brittany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu