Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ryšavý džihádista (17) pobúril svet: Rodina zhrozená z teroristického VIDEA, sprostý idiot!

Najzvláštnejší džihádista Zobraziť galériu (3)
Najzvláštnejší džihádista (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Militanti z Islamského štátu robia nábor do svojej organizácie všade, kde sa dá. Nedávno sa do ich siete chytil mladý Austrálčan, ktorý si tým riadne pohneval rodinu. Hoci on sám seba považuje za odvážneho bojovníka bojujúceho za správnu vec, jeho príbuzní mu nepovedia inak ako "idiot".

Sedemnásťročný Abdullah Elmir sa narodil v Sydney. V júni nečakane zmizol. Mame povedal, že ide na ryby, ale už sa domov nevrátil. Jeho rodičia sa išli pominúť strachom. No potom sa dozvedeli, že konvertoval na islam a stal sa z neho džihádista. Teraz už o tom majú aj dôkaz. Ich synak sa totiž objavil v propagandistickom videu IS. Vyhlasuje v ňom, že "teroristická skupina neprestane vraždiť dovtedy, kým v každej krajine na svete nebude viať čierna vlajka". Západným vodcom ďalej odkazuje, že "ich snaha poraziť IS nebude úspešná, a a že čierna vlajka bude už čoskoro vztýčená aj nad Buckinghamským palácom a Bielym domom".

Predmetné video je plné hrozieb a posmeškov nasmerovaných na koalíciu na čele s USA, ktoré pred pár týždňami začalo s leteckými útokmi na ciele IS v Sýrii a Iraku. "A teraz vám poviem niečo o tej vašej koalícii: Vyhrážate sa nám vašimi krajinami, tak príďte a bojujte s nami. Či vás bude 50 alebo 50 tisíc národov, pre nás to nič neznamená," povedal ďalej tínedžer s bielo-čiernou šatkou omotanou okolo hlavy a puškou v ruke.

Najzvláštnejší džihádista
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Abdullah, ktorý dostal prezývku "Ryšavý džihádista", sa teda očividne z pre väčšinu ľudí nepochopiteľných dôvodov stal sympatizantom Islamského štátu, za čo ho jeho príbuzní rázne odsúdili. Ich prvá reakcia po tom, ako si pozreli video, bola "je to sprostý idiot". Podľa nich mu islamisti totálne vymyli mozog. Inak si nevedia vysvetliť, že sa pridal k organizácii, ktorá vo svete šíri zlo.

Podľa informácií Daily Mailu Elmir so svojím priateľom Feizom odštartovali svoju túru z austrálskeho Perthu, so zastávkami v Malajzii a Thajsku. Neskôr prekročili hranice Turecka, odkiaľ naposledy kontaktovali svoju rodinu. Odtiaľ sa potom dostali do Sýrie a Iraku. Najnovšie správy hovoria, že Feiz sa medzičasom vrátil na "správnu cestu" a odišiel späť domov do Sydney, kde pokračuje v štúdiu na strednej škole. Abdullah by pri návrate do rodnej krajiny mohol čeliť až 25 rokom väzenia. Austrálska federálna polícia potvrdila, že už proti mladistvému potenciálnemu teroristovi zbiera potrebné dôkazy pre generálneho prokurátora..

Najzvláštnejší džihádista
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

S Islamským štátom na Blízkom východe bojuje podľa medializovaných informácií zhruba sto Austrálčanov vrátane Abdullaha, ktorý si teraz hovorí "Abu Khaled z Austrálie".

Najzvláštnejší džihádista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu