Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bloger sa tvrdo pustil do Bratislavy: Zožal ostrú kritiku, chcú ho poslať domov na východ!

Peter Skladaný pôsobí ako veterinár v Ružinove Zobraziť galériu (5)
Peter Skladaný pôsobí ako veterinár v Ružinove (Zdroj: facebook, .tyzden.sk)

BRATISLAVA - Debát o nenávisti medzi Bratislavou a východom má už asi každý plné zuby. No z času na čas sa objaví príspevok, ktorý medzi ľuďmi zarezonuje natoľko, že takmer nikoho nenechá chladným. Tak je tomu aj v prípade istého veterinára, ktorý žije v hlavnom meste, ale pochádza z Prešova. A z jeho článku je to aj poriadne cítiť.

Zdvihnite ruku ten, koho ešte baví čítať nenávistné komentáre, ktorými sa ostreľujú východniari Bratislavčania! Asi vás veľa nebude. V pondelok sa ale na stránke týždenníka .týždeň objavil blog, ktorý vyvolal obrovskú diskusiu. Jeho autorom je Peter Skladaný z Prešova, ktorý žije už šesť rokov v Bratislave. Príspevok niektorých ľudí rozhneval, iných pobavil, ale v každom prípade sa mu za dva dni podarilo stať témou číslo jedna na sociálnych sieťach.

Bloger sa tvrdo pustil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: facebook, .tyzden.sk)

"Zhodou životných okolostí - a FAKT NEŠŤASTNOU NÁHODOU - som sa (momentálne) ocitol v Bratislave, ošklivom a chladnom meste, ktoré nemá ani hlavu, ani pätu. Nikdy sa mi nesnívalo, že tu budem žiť, ani som to nikdy neplánoval. Bratislavu som na diaľku z Prešova síce rešpektoval, ale skutočným "mestom" bol pre mňa vždy len môj Prešov. A právom," píše na webe.

Bloger sa tvrdo pustil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: facebook, .tyzden.sk)

Každý má právo vyjadriť svoj názor verejne a urobil to aj Peter. V článku ďalej píše o tom, že "Bratislava je zlátanina mesta a dediny, kultúry a úpadku, zmes posledných takmer vyhynutých Staromešťanov a petržalských rozmaznaných "SEDLÁKOV", vysťahovaných Oravcov a Kysučanov, Stredoslovákov a Záhorákov, Rusínov, Bystričanov, Spišiakov, Litpákov a Gemeranov, toho kúska Maďarov a vyvraždených Židov. Že je všetko iné, než mesto, kde by ste mohli snívať žiť".

Petrovi na Bratislave vadí prakticky všetko, čo vám len zíde na rozum. Podľa neho v slovenskej metropole absentuje akákoľvek slušnosť a priateľskosť, kvalitný servis a vyčíta jej i nízky životný štandard, drahotu, neriešené parkovanie a dokonca aj premnožené komáre.

Ako hrdý východniar sa pán Skladaný domnieva, že "prisťahovalci sú pre Bratislavu požehnaním, inak by už dávno zdegenerovala". Zároveň pripája niekoľko príkladov ľudí pochádzajúcich z iných miest, ktorých radí medzi najdôležitejšie osobnosti. "Netreba zabúdať, že najdôležitejší ľudia ponovembrových dejín SR pochádzali mimo Bratislavy - Mečiar z Považia, Dzurinda zo Spiša, Mikloš a Kaliňák sú Rusíni, Fico je od Prievidze. Náhoda?"

Petrov blog opäť rozdúchal vášne medzi západom a východom našej krajiny. Vášne, ktoré by sa už raz a navždy patrilo pochovať a nie ich neustále priživovať podobnými článkami. V tejto súvislosti sa strhla obrovská diskusia, v ktorej veterinárovi pôsobiacemu v Ružinove Bratislavčania nič nedarujú. Bránia si svoje mesto, hoci si dobre uvedomujú, že mnohé zo Skladaného poznámok sa zakladajú na realite. No možno ich len mrzí, že sa veci nepovedali inak, a že je blog značne tendenčný.

"Pán Skladaný, nemám slov. Takto si podpíliť pod sebou konár. Vôbec nechápem, čo tu ešte robíte, keď to tu tak nenávidíte. Je tu mnoho oveľa schopnejších veterinárov s dlhšou praxou a nižšími cenami, ako máte na klinike. Takéto ceny by ste si v Prešove za výkony pýtať určite nemohli a tri deti sú tri deti, však? Už keď si tu teda robíte z Bratislavy zlatú baňu, tak trošku úcty voči pôvodným obyvateľom by sa naozaj patrilo.Osobne budem tento článok zdieľať cez FB, aby sa čo najviac majiteľov zvierat, ktorí k Vám chodia, dozvedelo, čo si naozaj o nás všetkých myslíte," reagoval jeden z čitateľov.

Aby toho nebolo dosť, Peter sa rozhodol svoj článok vzhľadom na podľa neho "diskusiu neuberajúcu sa tým správnym smerom" z webu stiahnuť. A napísal aj pokračovanie, v ktorom tento krok vysvetľuje. Píše, že ho ľudia nepochopili a že keby nemal rád Bratislavčanov, logicky by nemohol mať rád ani svoje tri dcéry, ktoré sa narodili v Bratislave. Taktiež sa ospravedlňuje za to, ak sa hrubý spôsob jeho argumentácie niekoho dotkol.

Bloger sa tvrdo pustil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: facebook, .tyzden.sk)

Tieto slová však zrejme prišli neskoro. Ľudia totiž na Facebooku založili Petrovi zbierku na cestu domov, čím mu dali najavo, že keď sa mu v Bratislave tak strašne nepáči, veľmi radi sa mu zložia na lístok do rodného Prešova. Ako sa hovorí, každá akcia vyvolá reakciu.

Bloger sa tvrdo pustil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu