Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Študentka v škole utrpela totálnu hanbu: Zložila sa z nej aj jej mama!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: acidcow.com)

PLYMOUTH - Pätnásťročné dievča z južného Anglicka utieklo zo školy s plačom po tom, ako učiteľ stovke žiakov premietol jej fotku v bikinách. Poriadne nešťastná však bola z celej udalosti aj matka tínedžerky, ktorú kvôli tomu dokonca pustili domov z práce.

Učiteľ pôsobiaci na strednej škole v meste Plymouth stiahol z profilu jednej zo študentiek na Facebooku jej fotku v plavkách. Potom ju ukázal jej spolužiakom, aby ich upozornil na to, aké dôležité je chrániť si svoje súkromie na webe a zároveň aké je ľahké si stiahnuť čokoľvek od kohokoľvek.

Dievčinu to tak zahanbilo, že vybehla so školy so slzami v očiach. Okamžite sa zdôverila mame, ktorá ostala pobúrená. "Moja dcéra nemá rada takýto druh pozornosti. Je skôr chlapčenský typ, v bikinách ju vidíte len málokedy. Nemaľuje sa a dokonca nemá ani prepichnuté uši. A že práve ju ste museli takto nechutne využiť," povedala.

Ženu naštvalo najmä to, že zverejnenie snímky s jej dcérou vôbec nekonzultovali. A navyše počas prednášky na ňu učiteľ ešte ukázal prstom, aby všetci videli, o koho ide. Bolo to podľa nej veľmi necitlivé a neohľaduplné. Sťažovala sa preto priamo starostovi mesta, napísal portál metro.co.uk.

Hovorca radnice nechcel tento konkrétny prípad komentovať. Uviedol len, že "je veľmi dôležité, aby si mladí ľudia uvedomovali riziká spojené so zverejňovaním svojich fotiek a komentov online".

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu