Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Začína sa obdobie beánií, máme exkluzívne info o účinkujúcom na tej najväčšej!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: PR)

Po prekonaní prvotných stresov zo školy, hľadania internátov a a v prípade prvákov aj zoznamovania sa s novým prostredím a so spolužiakmi sa vysokoškolákom začína ten pravý študentský život. S príchodom októbra oficiálne štartuje obdobie beánií, kde starší študenti pravidelne vítajú prvákov v ich radoch.

Prvý semester na vysokej škole totiž býva najchaotickejší a niektorým prvákom trvá dlhšie, než sa zorientujú v novom prostredí a zvyknú si na iný systém štúdia.

Hoci každá beánia má svoje pravidlá a zvyklosti – niektoré fakulty ju robia formou plesu, iné ako diskotéku – cieľ je jasný: čo najlepšie sa zabaviť a odstrániť bariéry medzi učiteľmi a študentmi, ale aj medzi študentmi navzájom. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve priateľstvá a kontakty, ktoré získame na vysokej škole, nám môžu v budúcnosti otvárať dvere a uľahčiť hľadanie si zamestnania.

Študenti sa teda určite majú na čo tešiť – jednotlivé fakulty a univerzity začnú postupne oznamovať dátumy svojich beánií, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou jesene. Hoci presné miesta a dátumy beánií ešte vo väčšine prípadov nie sú známe, podarilo sa nám zistiť, že veľká hudobná akcia sa začiatkom októbra chystá v bratislavskej Inchebe. Už 9.10. tam vystúpia Horkýže Slíže. Vzhľadom na to, že v areáli Incheby nedávno vznikol prvý súkromný internát na Slovensku, nie je vylúčené, že pôjde o študentskú beániu.

Účasť na beánii nie je povinná. V každom prípade ale platí - ak chcete zažiť neopakovateľnú atmosféru a spoznať svojich spolužiakov aj mimo školy, mali by ste sa na beánii zúčastniť. Bola by škoda o takúto príležitosť prísť!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu