Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na otcovom pohrebe kľačal pri rakve: Vzápätí prišlo 9 orgazmov, ako ho Boh trestá?

Dale Decker sa za svoj problém hanbí natoľko, že radšej nevychádza z domu Zobraziť galériu (3)
Dale Decker sa za svoj problém hanbí natoľko, že radšej nevychádza z domu (Zdroj: YouTube)

TWO RIVERS - Dale je kresťansky založený 37-ročný muž, ktorý miluje svoju rodinu a mohol by byť šťastný, nebyť syndrómu pretrvávajúceho genitálneho vzrušenia (PGAS), vďaka ktorému, paradoxne, prežíval niekoľkonásobný orgazmus aj počas pohrebu svojho otca. Bol to jeden z najtrápnejších momentov jeho života, za ktorý svoj údel preklína. O neznesiteľnom probléme sa Dale ako prvý muž na svete rozhodol hovoriť verejne.

Daleovým problémom je neustála erekcia, ktorou trpí od septembra 2012 po tom, ako sa mu v chrbtici posunula platnička, keď vstával zo stoličky, informoval o Daleovom ojedinelom syndróme britský denník The Mirror.

Na otcovom pohrebe kľačal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

„Predstavte si, že kľačíte na kolenách počas pohrebu vlastného otca vedľa jeho rakvy pri poslednej rozlúčke. A vzápätí prežijete deväť orgazmov, zatiaľ čo vaša rodina stojí za vami,“ hovorí Dale, ktorý cíti k chvíľam vzrušenia odpor. „Už nikdy v živote nebudete mať chuť prežiť orgazmus.“ Dale považuje orgazmy za nepríjemné napriek tomu, že mu spôsobujú slasť.

„Keď som niekde na verejnosti alebo keď som práve s deťmi, je to nechutné,“ priznáva Dale a dodáva, že kvôli tomu radšej ani nevychádza z domu. „Raz sa mi to stalo v obchode, kde bolo asi 150 ľudí a keď bolo po všetko, všetci pohľady sa upierali na mňa.“

Dale žije v Two Rivers v americkom štáte Wisconsin so svojou ženou a dvoma synmi Christianom (12) a Taytenom (11). Hoci robí Daleova manželka April všetko pre to, aby manžela podporovala, je to ťažký boj.

Dale s manželkou April
Zobraziť galériu (3)
Dale s manželkou April  (Zdroj: YouTube)

Niekedy je to naozaj veľmi znepokojujúce. Nerobíme veci, ktoré by muž a žena robiť mali. Vzhľadom na to, že Dale má niekedy svoje epizódy v noci, sme sa rozhodli spať na oddelených lôžkach. A to je veľmi frustrujúce.“ April sťažka priznáva, že jej chýba starý Dale, s ktorým bolo veľa zábavy a modlí sa, aby sa jedného dňa vrátil.

Dale a April spolu zdieľajú intímne chvíle len zriedka a keď, zvyčajne sú pre oboch frustrujúce.Orgazmy ovplyvnili jeho vzťah k priateľom i celej rodine. Ale snaží sa byť dobrým otcom, lebo deti nechápu, čo sa deje.

Dale sa o svojej poruche chcel dozvedieť čo najviac, vyhľadal lekára, ale nikto mu nie je schopný pomôcť. Špecialisti totiž s týmto syndrómom nemajú veľa skúseností, najmä, ak ide o muža. Je jasné, že Dale naozaj trpí, ale som si istá, že sú ľudia, ktorí mu povedia, že je to len v jeho hlave,“ povedala gynekologička Dena Harris, ktorá sa zaoberá ženskou verziou PGAS. „Nie je to však pravda. Je to vážny zdravotný stav. Nie je to ako klasické vzrušenie, báječný pocit. Vlastne nie je ani sexuálne... Je to kŕč, ktorý môže byť aj veľmi bolestivý,“ vysvetlila odborníčka.

Dale trpí psychicky i fyzicky. „Pomoc pre Dalea existuje, ale ak sa mu nedostane včas, môže to pre neho v budúcnosti predstavovať obrovské riziko,“ upozornila Dena Harris. Niektorí ľudia, ktorí touto poruchou trpia, totiž zvažujú samovraždu. „Majú pocit, že je to jediný spôsob, ako uniknúť,“ dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu