Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Veľká Británia sa raduje: Kate je tehotná, s Williamom budú mať druhé dieťa!

Kráľovská rodinka sa čoskoro rozrastie Zobraziť galériu (2)
Kráľovská rodinka sa čoskoro rozrastie (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - To, o čom sa špekulovalo už zopár mesiacov, dnes Buckinghamský palác s konečnou platnosťou potvrdil. Vojvodkyňa Kate je opäť tehotná. Princovi Georgeovi, ktorý pred pár mesiacmi oslávil svoje prvé narodeniny, tak onedho pribudne súrodenec.

Britský princ William a jeho manželka Kate očakávajú svoje druhé dieťa. S odvolaním sa na Buckinghamský palác o tom dnes informovala agentúra Reuters. Prvé dieťa dvojice, princ George, sa narodil vlani v júli za širokého záujmu médií. William je druhý v línii následníctva britského trónu, George tretí.

"Kráľovná a členovia oboch rodín s potešením prijali správu, že ich kráľovské výsosti očakávajú svoje druhé dieťa," uviedol vo vyhlásení Buckinghamský palác.

Veľká Británia sa raduje:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Podrobnosti o predpokladanom termíne pôrodu neboli bezprostredne známe. Podľa medializovaných informácií je však Kate v ôsmom týždni tehotenstva.

"Srdečne blahoželám vojvodovi a vojvodkyni z Cambridge. Som potešený šťastnými správami, podľa ktorých očakávajú ďalšie dieťa," uviedol na sociálnej sieti Twitter britský premiér David Cameron.

Kate počas svojho prvého tehotenstva trpela akútnou rannou nevoľnosťou, v dôsledku ktorej bola v opatere lekárov vo svojom domove v Kensingtonskom paláci v centre Londýna. Vojvodkyňa sa preto dnes nezúčastní na plánovanom podujatí v Oxforde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu