Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najkurióznejšie zásahy trnavských hasičov

TRNAVA - Hasiči v Trnavskom kraji absolvovali v roku 2006 vyše 2 000 zásahov, päť z nich vyhodnotili ako najkurióznejšie. Pri jednom z nich vyslobodzovali drozda zachyteného na streche rodinného domu v Piešťanoch.

Za druhý netypický zásah považujú vyslobodzovanie ďalšieho operenca - labute, ktorá primrzla na vode v rekreačnej lokalite Trnavy Kamenný mlyn. Pri treťom sa museli v trnavskej časti Modranka spustiť do 14 metrov hlbokej studne, aby zachránili trpasličieho ratlíka.

Hasičov prekvapil aj požiar bytu spôsobený občanom, ktorý manipuloval so zábavnou pyrotechnikou. Tá sa po zapálení otočila smerom k činžiaku, svetlice rozbili okná bytu, vleteli dovnútra a spôsobili požiar. Za piaty najkurióznejší zásah označili evakuáciu pacientov Ústavu sociálnej starostlivosti v Jahodnej (okres Dunajská Streda). Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Ivana Peťka ho skomplikovala vystresovanosť duševne hendikepovaných pacientov v zaplavenej budove. Rozrušil ich aj transport s použitím člnov a nosidiel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu