Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Miloš Zeman opäť perlil: Na summite NATO sa strápnil pred celým svetom!

Miloš Zeman na summite NATO
Miloš Zeman na summite NATO (Zdroj: YouTube)

NEWPORT - V týchto dňoch sa vo Walese koná summit NATO, na ktorom sa diskutuje najmä o súčasnej rusko-ukrajinskej kríze. Zúčastňujú sa ho najvyšší štátni predstavitelia približne 60 štátov, okrem iných aj slovenský či český prezident. Druhý spomínaný sa, ako to už u neho býva občas zvykom, postaral o menší trapas.

Česká hlava štátu Miloš Zeman je známy tým, že si nekladie servítku pred ústa a ani spoločenský bontón mu príliš veľa nehovorí. Častokrát sa tak dostáva do ošemetnej situácie, z ktorej niet úniku. 

Na summite Severoatlantickej aliancie, ktorá momentálne prebieha vo Veľkej Británii, sa blysol tiež. Pred začiatkom včerajšej večernej schôdzky lídrov NATO s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom poznamenal, že Praha bude žiadať jasné dôkazy o ruskej prítomnosti na východe Ukrajiny, informujú Lidovky.cz.

V súvislosti s tým, čo sa na Ukrajine deje už niekoľko mesiacov, táto poznámka vyznieva tak trochu smiešne. Svojsky na ňu reagoval švédsky minister zahraničia Karl Bildt. Odpovedal, že Rusko už na Ukrajine úplne zjavne intervenovalo dvakrát - najprv pri obsadení Krymu a teraz vo východných častiach krajiny. "Neviem, či existuje česká spravodajská služba, máte ju? Mohol by sa spýtať ich," navrhol Zemanovi pred novinármi.

Summit NATO sa koná v dňoch 4. - 5. septembra v Newporte, na ktorom sa debatuje hlavne o situácii na Ukrajine a taktiež sa pod taktovkou USA pripravujú ďalšie hospodárske sankcie proti Rusku za jeho zásahy na území jeho východného suseda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu