Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajomná žiara nad Tichým oceánom vydesila pilota: Zažil som najstrašidelnejšiu vec v živote!

Záhadná žiara vystrašila pilotov Zobraziť galériu (3)
Záhadná žiara vystrašila pilotov (Zdroj: JCP van Heijst)

KAMČATKA - V súčasnosti akoby sa roztrhlo vrece s najrôznejšími záhadami, ktoré nedajú ľuďom spávať. Jednou z nich je určite tá, ktorej svedkami sa stali dvaja piloti. Počas letu nad Tichým oceánom totiž zbadali tajomnú červenú žiaru, ktorej pôvod si nevedia vysvetliť.

Podivné svetlá boli spozorované južne od ruského polostrova Kamčatka počas letu Boeingu 747-8 z Hongkongu do Anchorage na Aljaške. Holandský pilot JPC van Heijst spolu s kolegom zhruba v polovici letu zbadali intenzívny záblesk svetla so zvislým smerovaním. O dvadsať minút neskôr nasledovala oranžová a tmavočervená žiara.

Tajomná žiara nad Tichým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: JCP van Heijst)

Doteraz nepadlo žiadne vysvetlenie, o čo vlastne išlo. V oblasti v inkriminovam čase neboli žiadne búrky ani iné nezvyčajné poveternostné javy, takže to nemohol byť blesk. Je však možné, že svetlo pochádzalo z explózie obrovskej sopky pod hladinou oceánu.

Tajomná žiara nad Tichým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: JCP van Heijst)

"Včera v noci som nad Tichým oceánom niekde pri Kamčatke zažil najstrašidelnejšiu vec vo svojej leteckej kariére," vyjadril sa Heijst na druhý deň. Svoj zážitok okamžite nahlásil Centru riadenia letovej prevádzky, ktorá vo veci začala vyšetrovanie. Informoval portál dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu