Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Unikátny český cestovateľ: Aleš (30) videl celý svet, hlavne za málo peňazí!

Aleš Gill cestuje po celom svete a hlavne lacno! Zobraziť galériu (5)
Aleš Gill cestuje po celom svete a hlavne lacno! (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Túžba cestovateľa je veľmi silná, nikdy sa totiž nepozerá na to, čo už videl, ale premýšľa len o tom, ktorú krajinu ešte vo svojom živote nenavštívil. Český IT pracovník Aleš Gill (30) je niečo ako novodobý cestovateľ. Nemôže si dovoliť stráviť na určitom mieste viac ako pár dní, má predsa zamestnanie a pevný počet dní dovolenky. Videl však už viac, ako väčšina ľudí na zemi. Ako je to možné a kde berie peniaze?

V rozhovore pre lidovky.cz  Aleš priznal, že je lovcom lacných leteniek. Každý deň strávi nejaký čas tým, že na internete hľadá čo najlacnejšie varianty pre cestovanie lietadlom. Na Havaji či v New Yorku bol za neuveriteľných 100 eur!

Khiva, Uzbekistan

Aleš Gill cestuje po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ako to teda v jeho živote funguje? „Keď má človek päť týždňov dovolenky, tak je to stále lepšie ako štyri, ale stále si nemôže dovoliť ísť niekam trikrát za rok na tri týždne. Takže keď sa naskytne nejaká rozumná cena za letenku, tak už je potom jedno, či človek ide na predĺžený víkend do Tatier alebo niekam ďalej.“

Nový Zéland

Aleš Gill cestuje po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

„Najviac peňazí stojí doprava, jesť musíte všade a keď nie ste moc nároční, lacno sa dá zaobstarať aj celkom slušné bývanie. Ono keď si to nakoniec spočítate, veľa ďalekých ciest vyjde rovnako, ako napríklad predĺžený víkend niekde za humnami,“ vysvetľuje Aleš a dodáva: „Keď vidím nádejnú letenku, musím sa rýchlo rozhodnúť. Obvolám pár ľudí, či by išli so mnou a keď áno, tak ich kúpime. Až potom riešim všetko ostatné, ako napríklad víza alebo ubytovanie.“

Burkina Faso

Aleš Gill cestuje po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Podľa všetkého Aleš využíva chyby v systémoch, keď aerolinky omylom ponúknu lacnejšie letenky, alebo si vyhľadá začínajúce letecké spoločnosti, ktoré si potrebujú nahnať klientov. Väčšina takýchto letov sa mu ale nepodarí zachytiť ako last minute, ale práve naopak – niekoľko mesiacov vopred.

Sydney, Austrália

Aleš Gill cestuje po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ak ste aj vy podobným lovcom lacných leteniek alebo poznáte takéhoto človeka vo vašom okolí, dajte nám rozhodne vedieť.

Vaše tipy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu