Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vedci z NASA priznali existenciu mimozemšťanov: Vo vesmíre nie sme sami!

(Zdroj: annesastronomynews.com )

WASHINGTON - Tomu, že sme vo vesmíre sami, neveria ani vedci z NASA. Vo Washingtone sa tento týždeň stretli zástupcovia americkej vlády spolu s expertmi z oblasti astronómie. Témou diskusie boli planéty podobné Zemi, a teda možný život, ktorý na nich existuje. Podľa názoru niektorých z nich, do dvadsiatich rokov sa existencia mimozemšťanov vedecky potvrdí.

Túto myšlienku prezentoval najmä Kevin Hand, no podporil ho aj jeho šéf Charles Bolden: „Je veľmi nepravdepodobné, že v neobmedzenom a nekonečnom vesmíre by boli ľudia jediní.“ Tento rok Kelperov teleskop objavil planétu, ktorá sa nachádza za hviezdou podobnou Slnku.

Vedci predpokladajú, že je na nej možný život, keďže sa nachádza v ideálnej vzdialenosti od hviezdy. Takýchto planét by malo byť viac. „Astronómovia tvrdia, že je veľmi pravdepodobné, že v našej galaxii má každá hviezda aspoň jednu takúto planétu,“ hovorí Sara Seagerová, profesorka planetárnych vied a fyziky na Technologickom inštitúte v Massachusetts.

V roku 2018 by mali dokončiť súčiastku do vesmírneho teleskopu Jamesa Webba, ktorá by mala spôsobiť boom v oblasti lovu planét. „Na nájdenie dôkazov o aktuálnom živote na iných planétach budeme potrebovať novú generáciu teleskopov,“ upozorňuje Matt Mountain, riaditeľ Vedeckého inštitútu vesmírnych teleskopov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu