Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Študenti, ubytovanie si hľadajte už teraz!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: nmnv.sk/Daniel Kopunec)

Prijali vás na vysokú školu ďaleko od vášho bydliska a dochádzať od Septembra každý deň je pre vás nemožné? V tom prípade by ste sa už teraz mali pustiť do hľadania vhodného ubytovania.

Každá vysoká škola má vlastné pravidlá ako prideľuje internáty. Mnoho závisí od študijného prospechu. Ak ten nie je Vašou silnou stránkou, môže pomôcť aj  Vaša vzdialenosť trvalého bydliska od univerzity. Kapacity sú však veľmi obmedzené a ľahko sa vám môže stať, že vaša žiadosť bude zamietnutá. Podľa našich zdrojov je o internáty oveľa vyšší záujem ako sú kapacity a tie najlepšie miesta sú vždy rozchytané ako prvé.

Študentom, ktorí nedostali internát, potom nezostáva nič iné, než hľadať si ubytovanie na vlastnú päsť. Možností je viacero; jednou z nich je ubytovanie na priváte. Najmä v tomto prípade však treba brať do úvahy vaše finančné možnosti. V porovnaní s internátom si totiž značne priplatíte. Ceny prenájmov sa vo väčších mestách pohybujú rôzne.

Napríklad v Bratislave zaplatíte za trojizbový byt mesačne aj viac ako 500 eur bez energií – väčšinou pritom ide o vzdialenejšie časti od školy a vybavenie bytu má od luxusu ďaleko. Navyše, ak nechcete platiť celú sumu sami, musíte sa zmieriť s tým, že v byte budete bývať aj s ďalšími študentmi. Nie je ničím výnimočným, ak trojizbový byt zdieľa aj 5-6 ľudí.

Majte však na mysli, že aj ubytovanie v súkromí si treba hľadať včas. Ak sa pustíte do hľadania na poslednú chvíľu, najmä v Bratislave môžete mať problém dostať sa k ubytovaniu, ktoré vám bude vyhovovať.

Čo si treba všímať pri hľadaní ubytovania?

  • vzdialenosť od školy
  • sieť hromadnej dopravy
  • cenu za ubytovanie a energie
  • vybavenie izby na internáte
  • vybavenie bytu
  • priechodnosť izieb
  • vek internátov/bytov a najmä ich stav

 

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu