Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žena, ktorá si zaslúži obdiv: Manžel sa zabil, nechal miliónové dlhy a šesť jej detí sú autisti!

Vikie nemá na ružiach ustlané Zobraziť galériu (4)
Vikie nemá na ružiach ustlané (Zdroj: coventrytelegraph.net)

COVENTRY - Vikie Shanksovú z anglického mesta Coventry nemožno nazvať inak ako anjelom. Život jej totiž uštedril viac rán než by mnohí z nás dokázali uniesť. Ona sa však usmieva napriek tomu, že manžel spáchal samovraždu a nechal ju tak samú so siedmimi deťmi, z toho sú šiesti autisti.

Bývalá modelka Vikie stretla svojho manžela Paula v Londýne v roku 1985, keď pôsobil ako profesionálny spevák. V tej dobe ešte dvojica netušila, čo všetko ich ešte v živote čaká. Postupne sa im narodilo sedem detí, len jedno z nich je však úplne zdravé. Šesť trpí autizmom a dve detskou mozgovou obrnou. Jednému diagnostikovali dyslexiu, čiže poruchu, ktorá sa prejavuje neschopnosťou čítať.

Žena, ktorá si zaslúži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jamie Wiseman)

Žena, ktorá si zaslúži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jamie Wiseman)

Neskôr sa zdravotné problémy objavili aj u samotného Paula. Trpel bipolárnou poruchou a obsedantno-kompulzívnou poruchou. Viackrát sa vyhrážal, že sa zabije, až to jedného dňa pred siedmimi rokmi naozaj urobil a podrezal si žily. Urobil tak v čase, keď sa rodina v dôsledku neúspešného podnikania borila s obrovskými dlhmi dosahujúcimi až milión libier.

"Nasledujúce týždne boli nesmierne ťažké. Nemala som za čo kúpiť jedlo a musela som sa spoľahnúť na priateľov. Taktiež ma polícia požiadala o identifikáciu Paula. Bolo to strašné. Spomínam si, že mal oči otvorené stále dokorán," povedala denníku Coventry Telegraph.

Žena, ktorá si zaslúži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jamie Wiseman)

Napriek ťažkému osudu sa Vikie stále dokáže usmievať. Jej štyri najstaršie dcéry sa pred časom rozhodli oživiť rodinný podnik Big Indoor Games Company, ktorý zabezpečuje catering, ohňostroje a jazdu na štvorkolkách. Vďaka tomu sa rodine podarilo splatiť väčšinu dlžnej sumy. Vikie dokonca uvažuje o tom, že o svojom živote napíše knihu. Už kontaktovala aj literárneho agenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu