Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Tenké kosti a hora tuku: Takto vyzerá 400 kg muž pod röntgenom

Krehký skelet obalený stovkami kilogramov tuku
Krehký skelet obalený stovkami kilogramov tuku (Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Kosti ako špáradlá obalené obrovskou masou tuku. Takýto pohľad nám umožňuje rádiologická vyšetrovacia metóda. Sken zverejnil na Twitteri používateľ Secret World Stories a okamžite sa začal virálne šíriť.

V pôvodnom popise k fotografii síce autor uvádza, že ide o röntgenový snímok, no v skutočnosti ide o 3D počítačový model, ktorý je výstupom z tomografu. Podľa dostupných informácií je na obrázku človek vážiaci 406 kilogramov.

Nevedno však, odkiaľ pochádza a nie je známe ani to, kde sa vyšetreniu podrobil. Nemocnice totiž väčšinou majú problém postarať sa o takto extrémne obéznych pacientov.

Len nedávno svet obletela správa, podľa ktorej sa zdravotníctvo bude musieť začať prispôsobovať čoraz častejšiemu výskytu prípadov morbídnej obezity. V Austrálii vtedy musela márnica odmietnuť prijať telo zosnulého 200-kilového pacienta. Vysvetlili to tým, že ich chladiace zariadenia by neboli schopné uniesť takú hmotnosť. Je preto pravdepodobné, že človek na fotografii musel vyšetrenie podstúpiť na veterinárnej klinike, kde takto skenujú dobytok či kone.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu