Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tvrdá rana pre Táňu (29): V Nemecku prišla o vysnívanú prácu, kvôli tejto vete!

Tatiana si dala vytetovať citát z románu Zobraziť galériu (2)
Tatiana si dala vytetovať citát z románu (Zdroj: reprofoto Bild)

DARMSTADT - Tatiana Vallová je mladá, sympatická a inteligentná žena, ktorá už dlhší čas žije v Nemecku. Vyštudovala architektúru, ale potom si povedala, že bude pokračovať v rodinnej tradícii a chce sa stať policajtkou. Má to ale malý háčik menom tetovanie.

Tatiana sa pred desiatimi rokmi presťahovala do nemeckého mesta Darmstadt. Hoci je vyštudovanou architektkou, nakoniec sa rozhodla, že bude kráčať v otcových šľapajách a stane sa policajtkou. Ešte predtým, než sa vôbec mohla zúčastniť vstupných testov, jej ale polícia zavrela dvere. Dôvod? Tetovanie s rozmermi 30x5 centimetrov a citátom z knihy Malý princ "S'il te plaît, Apprivoise-moi!" ("Prosím, skroť si ma!").

Tvrdá rana pre Táňu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto Bild)

"Toto hovorí líška Malém princovi. Je to symbol priateľstva a puta medzi dvoma tvormi. Tetovanie mám už desať rokov, ale nikdy som naňho nemala negatívnu spätnú väzbu," povedala Vallová denníku Bild.

Odmietnutie nemeckej polície ju trápilo a tak sa sťažovala. Argument správneho súdu v Darmstadte znel: "Je pravda, že tetovanie už v dnešnej dobe možno nájsť u námorníkov, športovcov, umelcov a v rôznych iných oblastiach života. Tetovanie na väčšej ploche tela sa dá už aj u polície a iných reprezentantov štátu považovať za všeobecne akceptovateľné."

"Našou snahou je docieliť, aby bola verejná služba rovnako pestrá ako naša spoločnosť. Mala by ju odrážať," skonštatoval Vallovej právnik Husnis Celik. Tatiana sa preto nevzdáva a vo svojom boji pokračuje ďalej. Dúfa, že raz sa predsa len stane členkou policajného zboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu