Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Uhádnite matematickú úlohu priemerného prváčika z Hong Kongu: Poznáme riešenie!

Matematická úloha pre prváčika z Hong Kongu
Matematická úloha pre prváčika z Hong Kongu (Zdroj: Foto: businessinsider.com)

HONG KONG – Skúste si v nedeľu ráno potrápiť hlavičku. Úloha, ktorú vidíte na obrázku, je v prijímacích testoch do prvého ročníka pre detičky z Hong Kongu. Uhádnete správnu odpoveď? Malí školáci majú na vyriešenie 20 sekúnd.

Máte radi rôzne kvízy a matematické úlohy? Tak tá nasledujúca bude pre vás malina. I keď je pravdou, že mnoho dospelých má s jej vyriešením problém.    

Zverejnená otázka bola súčasťou testu pre prváčikov. Na vyriešenie mali 20 sekúnd, zvládnete to aj vy? Zadanie je úplne jednoduché: Aké číslo má parkovacie miesto, na ktorom stojí autíčko?

Uhádnite matematickú úlohu priemerného
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Foto: businessinsider.com)

Podľa businessinsider.com, je táto matematické úloha z prijímacích testov na základnú školu v Hong Kongu. Úlohu zverejnili na čínskom webe pred pár dňami a hneď sa stala  hitom internetu.

Gratulujeme! Ak ste odpovedali, že je to 87, odpovedali ste správne a ste aspoň tak šikovný ako priemerný prváčik z Hong Kongu. Pre tých, čo neuhádli, prezradíme kľúč na riešenie úlohy. Pozrite sa na číselný rad hore nohami. Už vidíte? Chýba tam naozaj číslo 87.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu