Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

7 tipov, ako sa ráno naštartovať

Tip na chutné a jednoduché raňajky Zobraziť galériu (3)
Tip na chutné a jednoduché raňajky (Zdroj: Jacobs)

Pre väčšinu ľudí je ranné vstávanie hotovou pohromou. Zobúdzajú sa unavení, sú mrzutí, nič nestíhajú a takto sa to často vlečie celý deň. Čo však treba zmeniť, aby bolo ráno začiatkom príjemného dňa?

Aj vy patríte k tým, pre ktorých je ráno synonymom náhlenia sa a stresu? Spomaľte! Vstávanie a ranné úkony nemusia byť vždy najpríjemnejšie, ale pri správnej organizácii si s nimi zaručene hravo poradíte. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi.

1. Všetko potrebné si nachystajte už večer

2. Dodržujte pravidelný spánkový režimAby ste predišli rannému stresu, nachystajte si všetko, čo sa dá, už večer. Pozrite si predpoveď počasia a vyberte si vhodné oblečenie vopred. Dôležité veci, ktoré by ste nemali zabudnúť, si uložte na jedno miesto.

Pravidelný režim je to, čo naše telo skutočne ocení. Najlepšie je chodievať spať a vstávať v rovnakú hodinu, pretože organizmus si navykne na cyklus oddychu a aktivity. Spánok by mal trvať aspoň 7 hodín.

3. Povýšte budík na svojho priateľa

Vymyslite si spôsob budenia, ktorý bude pre vás príjemný. Nastavte si ako melódiu obľúbenú pesničku alebo si zaobstarajte špeciálny budík. Po jeho zazvonení sa snažte vstať ihneď a ranné úkony si porobte v pohode. Ak je vás v domácnosti viac, vopred si rozdeľte úlohy, ale napríklad aj časový harmonogram v kúpeľni.

4. Hydratujte sa

Hneď po zobudení sa napite, pretože telo je po spánku dehydrované. Vhodný je napríklad pohár vlažnej vody s citrónom.

5. Nezabudnite na ranné osvieženie

Doprajte svojmu telu osvieženie. Vyvetrajte spálňu, umyte si tvár studenou vodou alebo skočte rovno do sprchy. Veľké divy dokáže ranná rozcvička. Aj zostava, ktorá trvá len pár minút vás preberie a rozhýbe.

6. Vychutnajte si raňajky

Všetci vieme, že ráno nie je nič dôležitejšie, ako vyvážené raňajky. Ale chcete si ich aj užiť? Vyskúšajte napríklad cereálne sušienky BeBe Dobré ráno Mazané, ktoré sú natreté tenkou vrstvou lahodného krému v príchutiach kakaové s lieskovými orieškami alebo mliečne s príchuťou medu. Raňajky sú hotové hneď! BeBe Dobré ráno stačí už len doplniť o biely jogurt, kúsok ovocia, nápoj a máte pripravené kompletné raňajkové menu.

7. Potešte sa niečím chutným

Začnite deň s chutnou dobrotou, ktorá vám urobí dobrú náladu. Zároveň sa vám bude jednoduchšie vstávať, pretože sa budete na ňu tešiť. Pamätajte na to, že ako sa ráno naladíte, taký budete mať celý deň.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu