Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pohľad späť: Rok po získaní titulu „Najlepší projekt roka“ chceme aj naďalej pomáhať!

Rok po získaní titulu „Najlepší projekt roka“ Zobraziť galériu (2)
Rok po získaní titulu „Najlepší projekt roka“ (Zdroj: iPcko)

Na Slovensku funguje viacero organizácií a mladých ľudí s dobrými nápadmi, ktorých najväčšou snahou je zlepšovať životy ľudí naokolo. Veľakrát sa však o nich ani nevie a iba zriedka sa im okrem dobrého pocitu zo svojej služby dostane aj uznania a poďakovania od širšej verejnosti. Rada mládeže Slovenska preto každoročne oceňuje takýchto mladých nadšencov, ktorí sa svojimi nápadmi a prácou pričinili o to, aby sa ľuďom žilo lepšie.

Minulý rok spomedzi všetkých verejnoprospešných projektov získala ocenenie Projekt roka skupina mladých ľudí z oblasti psychológie a sociálnej práce, ktorí už dva roky spoločne pomáhajú na internetovej poradni pre mladých IPčko.sk. „Je to forma pomoci, ktorú mladí ľudia radi využívajú, keďže niekedy je ťažké priznať svoje problémy, zlyhania a ťažkosti alebo majú strach z reakcií svojho okolia. Priateľská podpora a psychologická pomoc, ktorú dobrovoľníci tejto poradne ponúkajú, je formou chat-rozhovorov zadarmo a počas celého dňa až do neskorej noci“, predstavuje výhody takejto služby dobrovoľníčka Barbora Bohunická.

S odstupom jedného roka sme sa znovu pozreli na tých najlepších spomedzi mládežníckych projektov, aby sme videli, ako sa im darí. Za uplynulý rok zažili viaceré úspechy a svoju službu stále viac rozširujú, zlepšujú a vytvárajú nové kreatívne a pomáhajúce aktivity a podujatia. „Ocenenie, ktoré sme presne pred rokom získali nás veľmi dlho vnútorne tešilo. V niečom to bolo pre nás také potvrdenie toho, že naša poradňa IPčko.sk má niele význam pre druhých ale aj to, že ľudia si našu prácu vážia a chcú, aby sme tu boli aj naďalej. To bolo pre nás veľkou motiváciou k tomu, aby sme sa nevzdávali a aj keď je to v neziskovom sektore veľakrát ťažké, tak sme rozbiehali stále ďalšie aktivity pre mladých ľudí, ktoré by im mohli v niečom pomôcť“, zhŕňa svoje myšlienky a spomienky na zo získaného ocenenia riaditeľ projektu IPčko.sk Marek Madro.

 

V súčasnosti v rámci projektu internetovej poradne navštevujú aj stredné a základné školy, vytvárajú krátke náučné videá, organizujú diskusné podujatia, pripravujú zážitkové víkendové stretnutia s mladými ľuďmi a s deťmi z detského domova a stále viac sa snažia o to, aby pomoc, ktorú poskytujú bola kvalitnejšia a rozšírenejšia medzi tými, ktorí ju potrebujú.

Dobrovoľníci, ktorí sa na tomto projekte podieľajú to všetko robia bez nároku na finančnú odmenu, vo svojom voľnom čase a často popri svojom štúdiu či inom zamestnaní. K tomu, aby však mohli robiť všetky tieto prospešné aktivity sú potrebné finančné zdroje. Riaditeľ Projektu roka Marek Madro však  dodáva: „Je fantastické vidieť mladých, ktorí nachádzajú riešenia na svoje problémy a často vďaka našim konzultáciam začínajú žiť život kvalitnejšie. Denne však zápasíme o to, aby sme IPčko.sk vedeli udržať. Náš projekt totiž stále nenašiel stabilnú finančnú podporu a zvažujeme, ako pokračovať. Chceme preto osloviť tých, ktorým sa naša služba pre mladých v ťažkých situáciách páči a poprosiť ich o pravidelnú finančnú pomoc. Vieme, aká je momentálna finančná situácia na Slovensku, no pre nás aj 5,- EUR mesačne je obrovskou šancou zachraňovať ďalšie životy. Svoje príspevky nám môžete poslať na naše číslo účtu 3014356853/0200. Ďakujeme.“

 

 

Viac o aktivitách Projektu roka IPčko.sk sa dozviete na ich stránke IPčko.sk

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu