Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ste na Facebooku? Tu môžete zistiť, koľko času ste na ňom doteraz strávili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: alamy)

BRATISLAVA - Ste registrovaní na Facebooku? Ak áno, prihlasujete sa každý deň? Možno ste už aj vy niekedy rozmýšľali nad tým, koľko času ste tam dovedna strávili. Skúste si urobiť nasledujúci test. Možno vám vyrazí dych a zároveň otvorí oči.

Sociálna sieť Facebook, ktorý začiatkom februára oslávil svoje desiate výročie, je návykový. A to až tak, že niektorí ľudia si už bez neho nedokážu predstaviť svoj život. Akonáhle ráno vstanú, nalogujú sa, aby sa pozreli, čo sa na ňom udialo počas ich neprítomnosti.

Ak aj nepatríte medzi facebookových závislákov, ale napriek tomu vás zaujíma, koľko času ste mu doteraz venovali, tak vedzte, že sa to dá zistiť veľmi jednoducho. Americký magazín Time pred časom na svojej webstránke zverejnil kalkulačku, ktorá vypočíta, koľko minút, hodín a dní od svojej registrácie ste strávili na sieti. Dozviete sa taktiež to, koľko postov vrátane statusov a iných príspevkov ste zdieľali na svojej nástenke. Môžete tak urobiť tu.

Facebook založil 4. februára 2004 Mark Zuckerberg počas štúdia na Harvardovej univerzite. Jeho naprogramovanie mu trvalo menej ako dva týždne. Pôvodne slúžil len študentom dotyčnej univerzity, rýchlo sa však rozšíril aj na iné školy a neskôr prakticky do celého sveta. V súčasnosti ho využíva takmer 1,3 miliardy užívateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu