Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Britský profesor očakáva ústup angličtiny, zachrániť ju môže výpadok prúdu

David Crystal - Elt Forum Zobraziť galériu (2)
David Crystal - Elt Forum

BRATISLAVA - Angličtina ako dorozumievací jazyk nebude v budúcnosti až taká kľúčová ako dnes. Jej čiastočný ústup spôsobia informačné technológie, vďaka ktorým sa automatické preklady a tlmočenie stanú rutinnou súčasťou života človeka.

Myslí si to profesor lingvistiky David Crystal, držiteľ Rádu britského impéria, ktorý vystúpi 6. a 7. júna na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave na štvrtom ročníku medzinárodnej konferencie pre učiteľov angličtiny ELT FORUM.

"Keďže technológie potrebujú elektrinu, angličtina ako dorozumievací jazyk bude potrebná najmä v prípade výpadku prúdu," vtipkuje Crystal a dodáva, že predpovedať budúcnosť jazykov je ako predpovedať budúcnosť národov, ktoré ich používajú.

"Jazyky kvitnú alebo upadajú v závislosti od moci ľudí, ktorí nimi hovoria. Politickej  vojenskej, technologickej, ekonomickej, náboženskej či kultúrnej," uzatvára  Crystal.

Organizátorom  ELT FORUM je Slovenská komora angličtinárov. Hlavným partnerom Asociácia jazykových škôl SR. Mediálnymi partnermi sú portály Skolskyservis.sk, Uspesnaskola.sk, kníhkupectvo preskoly.sk a časopisy The Slovak Spectator a Moderná škola.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu