Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Alternatíva slovenských alternatív predstavuje nový album

Kvety Nikotínu
Kvety Nikotínu (Zdroj: Gergor Agency)

Kvety Nikotínu prídu do Bratislavy zahrať už 15. mája v rámci promoturné k novému CD Vlákna, nadôvažok práve v UHU klube prebehne aj krst albumu. Krstným otcom nebude nikto iný, ako Tomáš Sloboda. Repertoár skupiny bude výrazne omladený, jadro programu budú tvoriť novinky z Vlákien. Predkapelou budú banskobystrický Unisex.

Album Vlákna vyšiel 7. mája 2014 po dlhých 4 rokoch a má ambície stať sa klasikou novodobého česko-slovenského undergroundu. Nová platňa je značne inšpirovaná filmovou a estrádnou hudbou konca sedemdesiatych rokov, ako aj postpunkom, s ktorým Kvety Nikotínu koketujú už dlhodobo. Hodnotné texty dopĺňajú tentokrát aj výraznejšie melódie, umocnené hravými invenčnými aranžmánmi. Na produkcii albumu sa spolupodieľal už zmieňovaný Tomáš Sloboda z Le Payaco. Novinkou je aj začiatok spolupráce s vydavateľstvom Gregor Agency. Od tohto kroku si KN sľubujú najmä viac času na samotnú tvorbu.

 

Kvety Nikotínu niektorí nazývajú aj "alternatívou slovenských alternatív" a to vďaka nezameniteľnému štýlu, ktorý obľubujú najmä náročnejší poslucháči. Skupina obľubuje najmä vážne introvertné témy, piesne sa vyznačujú kvalitnými textami, ktoré píše spevák a frontman kapely Ondrej Bagin. Okrem ťažších piesní vytvorila aj niekoľko hitov, ktoré zneli okrem Slovenska aj českými rádiami.

 

Vstupenky na koncert a krst albumu si môžete zakúpiť cez predpredaj.sk.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu