Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spider-man zhasol svetlá v Bratislave i v Singapure

Spider-man zhasol svetlá v Bratislave i v Singapure Zobraziť galériu (7)
Spider-man zhasol svetlá v Bratislave i v Singapure (Zdroj: ITA film)

Hodina Zeme je medzinárodná akcia organizovaná Svetovým fondom na ochranu prírody (WWF), ktorá sa každoročne koná vždy v poslednú marcovú sobotu. S postupom času rozrástla v akciu, zahŕňajúcu stovky miliónov ľudí zo všetkých kútov sveta, vo viac než 7000 mestách a 154 krajinách.

Vôbec po prvýkrát v histórii sa vyslancom Hodiny Zeme stal superhrdina. WWF a Spider-Man prišli s myšlienkou inšpirovať ľudí z celého sveta, aby sa aj oni stali superhrdinami a pomohli našej planéte. Tento rok sa Hodina Zeme konala v sobotu 29. marca v čase od 20:30 do 21:30.

Mesto Bratislava sa do Hodiny Zeme tiež symbolicky zapojilo a to pod záštitou primátora Milana Ftáčnika, ktorý podporil tento unikátny projekt v minulosti už niekoľkokrát a rok 2014 nebol výnimkou. Presne o 20:30 zhasol slovenský Spider-Man osvetlenie Primaciálneho námestia a bratislavského magistrátu.

Hviezdy očakávanej snímky Amazing Spider-Man 2 Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx a režisér Marc Webb prišli do Singapuru osobne podporiť projekt Hodina Zeme a na vlastné oči uvideli, ako sa slávna zátoka Marina Bay ponorila do tmy. 

„Som hrdý na to, že sa Spider-Man stal ako prvý superhrdina vyslancom Hodiny Zeme. Práve on je skvelým príkladom toho, že každý z nás dokáže veľké veci, ak si uvedomí svoje schopnosti a silu,ˮ hovorí herec Andrew Garfield, predstaviteľ Spider-Mana.

„Hodina Zeme vám ponúka možnosť inšpirovať druhých a jej úsilie sa zďaleka neobmedzuje iba na jedinú hodinu. Po celom svete dochádza zásluhou jej priaznivcov k realizácii skvelých projektov pre našu planétu,“ tvrdí Emma Stone.

Zaujímavosťou je, že celé nakrúcanie snímky Amazing Spider-Man 2, ako aj všetky propagačné akcie spojené s filmom dosiahli uhlíkovú neutralitu. Film sa tak stal najekologickejším projektom v histórii spoločnosti Columbia Pictures a je výsledkom niekoľkoročnej iniciatívy využívať ekologickejšie postupy. Spoločnosť Itafilm uvedie snímku Amazing Spider-Man 2 v slovenských kinách už 1. mája 2014.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu