Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Všetko pre stavbu a rekonštrukciu nájdete na Conecu

Zobraziť galériu (6)

„Stavajme moderne a úsporne“, to je slogan 35. ročníka medzinárodného veľtrhu stavebníctva Coneco, ktorý včera odštartoval v bratislavskej Inchebe. Coneco zaraďuje do svojho profilu aktuálne témy, ktoré reagujú na súčasnú situáciu v stavebníctve, a zároveň prinesie množstvo noviniek. Návštevníkom sa od 26. do 29. marca na ploche 35 tisíc m2 predstaví 475 vystavovateľov z 9 krajín sveta – okrem Slovenska aj z Českej republiky, Grécka, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Talianska a Turecka.

Coneco ponúka všetko potrebné pre stavbu a rekonštrukciu – od stavebných materiálov, cez okná, dvere, strechy, podlahy, klimatizácie, elektroinštalácie, sauny, vírivky, garážové brány až po zariadenie do záhrady. Návštevníci sa budú môcť každý deň v konzultačno-poradenskom centre informovať, ako ušetriť peniaze na energiách - ako správne a efektívne zatepľovať, aké sú výhody drevostavieb, či ako zabudovať okná v ultranízkoenergetických budovách.  Nemenej zaujímavé budú príklady využitia prírodných priemyselne upravených materiálov ako korok, celulóza, drevovlákno, vlna a konope pri obnove vidieckych domov.

Veľtrh zároveň doplní Salón drevostavieb (hala B.2), kde sa predstavia firmy s ponukou energeticky úsporných domov. Priestory výstaviska spestrí drevodom v reálnej veľkosti, pričom prítomní odborníci poskytnú návštevníkom odpovede na všetky otázky týkajúce sa budov postavených z dreva. Sekcia Pamiatky (hala B.2) je pre zmenu zameraná na obnovu kultúrneho dedičstva krajiny. Salón architektúry (hala A.0) prinesie prehliadku víťazných prác prestížnych odborných ankiet.

To, že Coneco je sviatkom pre stavbárov a tradične otvára stavbársku sezónu na Slovensku, podčiarkuje aj konferencia „Stretnutie lídrov v stavebníctve“ v druhý deň podujatia. Hovoriť sa bude okrem iného o problémoch podnikateľského prostredia v slovenskom stavebníctve a o vymožiteľnosti práva.

Odborná konferencia „Teória a konštrukcie pozemných stavieb“ bude venovaná novým právnym a technickým predpisom pri spracovaní projektovej dokumentácie významnej obnovy budov.

Aktuálne otázky stavebníctva budú hlavnou témou odborných seminárov, ktoré sa budú zaoberať implementáciou európskej smernice o energetickej efektívnosti a projektovým manažmentom v stavebníctve. Viac informácií získate na www.coneco.sk.

Vstupenky na Coneco si môžete zakúpiť cez predpredaj.sk 

-reklamná správa-

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu